Σάββατο 19/6/2021

ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι απατημένοι και οι απολυμένοι είναι τα καλύτερα «καρφιά» του ΣΔΟΕ

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο» λέει ο σοφός λαός μας και όπως όλα δείχνουν κάποιοι πρόκειται να το πληρώσουν ακριβά!

Ιδιαίτερα δε άπιστοι και εργοδότες που «πρόδωσαν», αδίκησαν και άφησαν στα κρύα του λουτρού συντρόφους και υπαλλήλους, οι οποίοι προκειμένου να πάρουν το αίμα τους πίσω δεν διστάζουν να γίνουν ακόμη και οι καλύτεροι πληροφοριοδότες του ΣΔΟΕ. Οι καταγγελίες στις αρμόδιες οικονομικές αρχές φθάνουν σωρηδόν και έτσι πλέον το Υπουργείο Οικονομικών ανέλαβε δράση και αποφάσισε να περνά από κόσκινο όλους όσοι νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το παρελθόν και κοιμούνται ήσυχοι στο πλευρό ερωμένων και όχι μόνο!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας σημαντικός αρυθμός πληροφοριών για υποθέσεις φοροδιαφυγής καταφθάνουν στις αρμόδιες αρχές ανώνυμα ή επώνυμα, τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικών ταχυδρομείου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επιστρατεύεται και το παραδοσιακό ταχυδρομείο. Το τελευταίο μέσο το χρησιμοποιούν συνήθως χωρισμένοι ή απατημένοι σύζυγοι, απολυμένα στελέχη εταιρειών ή ακόμη και επιχειρηματίες που θέλουν με τον τρόπο αυτό να εκδικηθούν ανταγωνιστές τους.

Έτσι, με βάση όλα τα παραπάνω, με απόφαση του Χρήστου Σταϊκούρα συστάθηκε ειδική επιτροπή, η οποία και θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει και να αξιολογήσει πληροφορίες που αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, έμφαση στον παράνομο πλουτισμό, το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ακόμα και περιπτώσεις πολυτελούς διαβίωσης.

Κατά συνέπεια θα περνάνε από πλήρη αξιολόγηση και θα βαθμολογούνται, όλες οι πληροφορίες για φορολογικές υποθέσεις που φτάνουν καθημερινά στις αρμόδιους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς και στον ΣΔΟΕ, έτσι ώστε να υπάρχει μία ξεκάθαρη ιεράρχηση των υποθέσεων και έτσι να μεγιστοποιείται το όφελος που μπορεί να προκύψει, στην προσπάθεια για ανακάλυψη φορολογητέας ύλης που αποκρύπτεται.

Σύμφωνα με το enikos.gr το έργο της Ειδικής αυτής ομάδας, που θα συνεδριάζει μία φορά την εβδομάδα, θα είναι να αξιολογεί την κάθε πληροφορία, να την βαθμολογεί ανάλογα με το ενδιαφέρον που παρουσιάζει αλλά και να προτείνει την δράση που απαιτείται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ