Αντίστροφη μέτρηση: Κλείνει η πλατφόρμα για ένταξη στην επιστρεπτέα προκαταβολή

Must Read

Κλείνει τα μεσάνυχτα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για ένταξη στον δεύτερο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής και το υπουργείο Οικονομικών απευθύνει νέο κάλεσμα στις επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση, έστω και την τελευταία στιγμή, για τη χορήγηση των κρατικών δανείων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, έως χθες το μεσημέρι οριστική αίτηση είχαν υποβάλει 123.637 επιχειρήσεις. Με δεδομένο ότι μόνο οι ατομικές επιχειρήσεις που είναι δυνητικά δικαιούχοι της χρηματοδοτικής ενίσχυσης ξεπερνούν τις 200.000, το υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους δεν έχουν υποβάλει οριστική αίτηση να σπεύσουν να το κάνουν έως τα μεσάνυχτα.

Μετά το άνοιγμα της βεντάλιας των δικαιούχων της επιστρεπτέας προκαταβολής, δυνατότητα ένταξης έχουν πλέον μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, ακόμα και αν ήταν προβληματικές κατά την 31η/12/2019.

Κρατικό δάνειο μπορούν να λάβουν ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, καθώς και όλες οι ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους, οι οποίες διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή, όπως μικρά καταστήματα λιανικής, περίπτερα, πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί κ.λπ. Την ενίσχυση δικαιούνται ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, καταστήματα ψιλικών, ειδών ένδυσης και υπόδησης, ειδών δώρων, παντοπωλεία, περίπτερα, φαρμακεία, αρτοποιεία, ανθοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κομμωτήρια και άλλα κατάστημα λιανικής που διαθέτουν ταμειακή μηχανή.

Από το χρηματοδοτικό σχήμα μπορούν να επωφεληθούν επίσης πωλητές λαϊκών αγορών, εκμεταλλευτές ταξί, μικρές ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζομένους στους χώρους της εστίασης, του καφέ, της παροχής ποτών, σε καντίνες κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This