Σάββατο 15/5/2021

Την αναβάθμιση της Αναπτυξιακής Τράπεζας ζητάει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

Η υφιστάμενη Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας που έχει πληγεί σημαντικά και από τις επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19.

Θα πρέπει να μετεξελιχθεί και να μετασχηματιστεί ώστε να καταστεί εφικτός ο συντονισμός δημόσιων επενδυτικών πρωτοβουλιών σε στοχευμένες κατευθύνσεις με σκοπό την κινητοποίηση ιδιωτικού επενδυτικού ενδιαφέροντος προς αυτές τις κατευθύνσεις.

Αυτό επισημαίνει το Κέντρο Μελετών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με τον πρόεδρό του Κωνσταντίνο Μίχαλο, να αναδεικνύει την ανάγκη δημιουργίας μιας Ελληνικής Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας με διευρυμένες δυνατότητες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας. Στη μελέτη του ΕΒΕΑ υπογραμμίζεται πως η ευρύτερη κινητοποίηση του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα προσκρούει στην αδυναμία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να χορηγήσουν τα αναγκαία κεφάλαια στην αγορά.

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν περιορισμένη πρόσβαση στις πηγές χρηματοδότησης και η αναβαθμισμένη και διευρυμένη λειτουργία μιας Δημόσιας Αναπτυξιακής Τράπεζας θα τους προσέφερε σημαντικές βοήθειες κατευθύνοντας πόρους σε σημαντικούς τομείς και περιοχές όλης της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ