Η αντιμετώπιση της πανδημίας απο τις ευρωπαϊκές χώρες ενισχύει το ευρώ

Must Read

Η ανεργία και η υποαπασχόληση συνεχίζουν να αποτελούν πρόβληματα στην Ευρώπη της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, ωστόσο το ευρώ αναμένεται πως θα βγει απο την κρίση πιο ενισχυμένο από ποτέ.

Το κοινό νόμισμα των περισσοτέρων ευρωπαϊκών οικονομιών πλησιάζει για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο χρόνο στην υπέρβαση του μέσου όρου αξίας του στο χρονικό πλαίσιο 200 εβδομαδών. Ένα πειστικό ράλλυ θα ήταν το τελευταίο σε μια σειρά από μηνύματα των εμπόρων συναλλάγματος ότι η δυναμική πίσω από την τρίτη μηνιαία άνοδο του ευρώ (για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια) αυξάνεται.

Αυτό που οδηγεί το ράλλυ είναι η αισιοδοξία για τον χειρισμό της έξαρσης της πανδημίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών για ένα κοινό ταμείο ανάκαμψης, και τις σχετικά γρήγορες υλοποιήσεις των lockdown απο τις κυβερνήσεις. Αυτή η αισιοδοξία έρχεται σε αντίθεση με την αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών στην πανδημία.

Η ύφεση στην ευρωζώνη ως αποτέλεσμα των lockdown πιθανότατα δεν θα είναι τόσο βαθιά όσο προηγουμένως φοβόντουσαν οι οικονομολόγοι, σύμφωνα με ορισμένους ευρωπαίους αξιωματούχους. Εν τω μεταξύ, με τον ιό να εξαπλώνεται μέχρι και σήμερα με αυξανόμενο ρυθμό στις ΗΠΑ, οι οποίες και αργήσανε να εφαρμόσουν lockdown και δεν το εφάρμοσαν αποτελεσματικά, οι προβλέψεις για το μέλλον της αμερικανικής οικονομίας είναι οι πλέον απαισιόδοξες.

Αυτή η απόκλιση στις απόψεις των υπευθύνων χάραξης πολιτικής για τις Η.Π.Α. και στην ΕΕ, μαζί με τις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως που υποστηρίζουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές της Ευρώπης με πρωτοφανή ζήλο, έχει επιβαρύνει τον δείκτη δολαρίου του Bloomberg. Και ενώ όλο και περισσότεροι επενδυτές εγκαταλείπουν το δολάριο, πολλοί είναι αυτοί που πια επενδύουν στο ευρώ λόγω της αυξανόμενης δυναμικής και αξιοπιστίας του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This