Τρίτη 22/6/2021

Δώρο Πάσχα: Παράταση έως τις 20 Ιουλίου για τις δηλώσεις των εργοδοτών

Παράταση 10 ημερών έδωσε με νέα απόφασή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στη διαδικασία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες για την υπαγωγή τους στο μέτρο της καταβολής του δώρου Πάσχα, που έπρεπε να δώσουν έως τις 30 Ιουνίου στους εργαζομένους, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα αργήσει να δώσει αυτά τα ποσά στις επιχειρήσεις οι οποίες, στην πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την απόφαση Βρούτση, οι εργοδότες δύνανται να υποβάλουν στην «Εργάνη» τις απαραίτητες δηλώσεις έως τις 20 Ιουλίου, αντί έως τις 10 Ιουλίου που αρχικά είχε οριστεί. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η υποβολή των δηλώσεων είναι υποχρεωτική «για την πληρωμή προς τους εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα για το οποίο βαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός».

Σημειώνεται, ότι στα έντυπα των δηλώσεων οι εργοδότες πρέπει να δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία της επιχείρησης, του τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN), των μισθωτών τους και, φυσικά, το ποσό του δώρου Πάσχα 2020, το οποίο αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σύμβασης κάθε εργαζομένου και το οποίο θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η ημερομηνία έναρξης της καταβολής των ποσών που αναλογούν στο κράτος προς τις επιχειρήσεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκλείεται τα χρήματα να πιστωθούν τον Αύγουστο!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ