Δώρο Πάσχα: Παράταση έως τις 20 Ιουλίου για τις δηλώσεις των εργοδοτών

Must Read

Παράταση 10 ημερών έδωσε με νέα απόφασή του ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, στη διαδικασία υποβολής των υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες για την υπαγωγή τους στο μέτρο της καταβολής του δώρου Πάσχα, που έπρεπε να δώσουν έως τις 30 Ιουνίου στους εργαζομένους, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι το κράτος θα αργήσει να δώσει αυτά τα ποσά στις επιχειρήσεις οι οποίες, στην πλειονότητά τους, αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με την απόφαση Βρούτση, οι εργοδότες δύνανται να υποβάλουν στην «Εργάνη» τις απαραίτητες δηλώσεις έως τις 20 Ιουλίου, αντί έως τις 10 Ιουλίου που αρχικά είχε οριστεί. Οπως αναφέρεται στην απόφαση, η υποβολή των δηλώσεων είναι υποχρεωτική «για την πληρωμή προς τους εργοδότες του επιδόματος εορτών Πάσχα για το οποίο βαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός».

Σημειώνεται, ότι στα έντυπα των δηλώσεων οι εργοδότες πρέπει να δηλώνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται τα στοιχεία της επιχείρησης, του τραπεζικού λογαριασμού τους (IBAN), των μισθωτών τους και, φυσικά, το ποσό του δώρου Πάσχα 2020, το οποίο αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σύμβασης κάθε εργαζομένου και το οποίο θα καλυφθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η ημερομηνία έναρξης της καταβολής των ποσών που αναλογούν στο κράτος προς τις επιχειρήσεις θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, χωρίς να αποκλείεται τα χρήματα να πιστωθούν τον Αύγουστο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This