6-8-2020

Σας ενδιαφέρει: Νέο επίδομα σε περίπου 400.000 εργαζόμενους του τουρισμού τον Σεπτέμβριο

Με στόχο τη στήριξη στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού, που δέχθηκαν άλλωστε και το βαρύτερο πλήγμα από τον κορωνοϊό, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε ενίσχυση περίπου 400.000 εργαζόμενων τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη Realnews, αν και δεν έχει αποφασιστεί ακόμα το ύψος της ενίσχυσης, σίγουρα δεν θα είναι χαμηλότερο από την αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ) και θα αφορά όσους δεν επαναπροσελήφθησαν ή προσελήφθησαν και οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν αποφάσισαν να κατεβάσουν ρολά, ανεξάρτητα από το αν κάνουν χρήση της αναστολής σύμβασης εργασίας και λαμβάνουν την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ μηνιαίως.

Εξαίρεση αναμένεται να υπάρξει από την ενίσχυση για όσους εργάζονται σε καθεστώς μερικούς ή πλήρους απασχόλησης. Στον τουριστικό-επισιτιστικό κλάδο, πάνω από τους 300.000 είναι εποχικά απασχολούμενοι.

Οι τρεις παράγοντες που μελετά η κυβέρνηση και αναφέρει η Realnews πως θα καθορίσουν το ύψος της παροχής είναι:

  • α) ο ακριβής αριθμός των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού-επισιτισμού που άμεσα ή έμμεσα βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας και δυνητικά δικαιούνται την ενίσχυση,
  • β) τα δημοσιονομικά δεδομένα και
  • γ) η υγειονομική εικόνα της χώρας και το πόσα τοπικά lockdown θα χρειαστούν, πράγμα που θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την οικονομία στον τουριστικό κλάδο

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ