5-8-2020

Νέες δυνατότητες ρευστότητας δίνει η επιδότηση 12% για τις επιχειρήσεις της Θράκης

Από το 2010 και για μία ολόκληρη δεκαετία η Ελληνική Πολιτεία, αθετώντας την κείμενη νομοθεσία, δεν κατέβαλε στις επιχειρήσεις της Θράκης το 12% επιδότησης ημερομισθίου των εργαζομένων, το οποίο όμως ισολογίσθηκε και φορολογήθηκε, στερώντας τες μέσα στην οικονομική κρίση κάθε ίχνος ρευστότητας.

Αυτό είχε ως συνέπεια πολλές επιχειρήσεις να κλείσουν και άλλες να μετακομίσουν στα Βαλκάνια, εκτινάσσοντας την ανεργία από 4% στο 33% ενισχύοντας την μετανάστευση από την περιοχή της Θράκης.

Το 2015 η κυβέρνησις  του ΣΥΡΙΖΑ με τις Υπουργικές Αποφάσεις Σταθάκη αντί να αποκαταστήσει την αδικία, την επέτεινε καταργώντας με αντισυνταγματικό και απαράδεκτο τρόπο κάθε πρόσθετο κίνητρο για τη Θράκη.

Η κυβέρνηση μετά από ένα συστηματικό αγώνα βουλευτών και υπουργών έφερε το θετικό αποτέλεσμα. Η τροπολογία που ψηφίσθηκε στην Βουλή αποκαθιστά την αδικία σε βάρος της Θράκης. Διευκολύνει την εξόφληση των οφειλών του Κράτους προς τις επιχειρήσεις της περιοχής με συμψηφισμούς ασφαλιστικών, φορολογικών και άλλων οφειλών.

Ενισχύει έτσι όχι μόνο την εξυγίανση και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και την προοπτική τους, αφού διασφαλίζει νέες δυνατότητες ρευστότητας. Δημιουργούνται νέες συνθήκες για υγιή ανάπτυξη, τόνωση της τοπικής οικονομίας και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ