Σταϊκούρας: «Θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά – Αντέχει η οικονομία και δεύτερο κύμα κορωνοϊού» (video)

Must Read

«Θα σεβαστούμε τις δικαστικές αποφάσεις που σημαίνει ότι θα τις υλοποιήσουμε», τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την απόφαση του ΣτΕ αναφορικά με την καταβολή των αναδρομικών των συνταξιούχων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ.Σταϊκούρας είπε ότι θα μελετηθεί η απόφαση ώστε να υπάρξει ενημέρωση προς το Υπουργείο Εργασίας για το δημοσιονομικό κόστος: «Θα δούμε τις δυνατότητες που έχει η χώρα και όταν θα είμαστε έτοιμοι θα κάνουμε ανακοινώσεις. Εμείς θα αποτιμήσουμε το δημοσιονομικό κόστος».

Όσον αφορά την οικονομία σε σχέση με την πανδημία, ο Υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως η χώρα μας αντέχει και πιθανό δεύτερο κύμα το φθινόπωρο: «Έτσι όπως διαχειριζόμαστε την κατάσταση αντέχουμε και δεύτερο κύμα κορωνοϊού το φθινόπωρο. Η αντιπολίτευση ήθελε να ξοδέψουμε όλα τα πολεμοφόδια από την αρχή».

Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, επί του παρόντος δεν έχουν μεταβληθεί οι εκτιμήσεις για το μέγεθος της ύφεσης φέτος, διατηρώντας τες από 5% ως 8% του ΑΕΠ. Βέβαια, αυτές πρόκειται να επικαιροποιηθούν με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού τον Οκτώβριο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ΥΠΟΙΚ στον ΣΚΑΪ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This