«Ελεύθερη πτώση» της ελληνικής οικονομίας με «τρύπα» 6 δις στον Προϋπολογισμό του α’ εξαμήνου

Must Read

Δεν είναι καλά τα στοιχεία του Προϋπολογισμού που έγιναν γνωστά για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020, αφού καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 5.864 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πλεόνασμα 313.000.000 ευρώ που έλεγαν οι προβλέψεις.

Όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους, το ύψος των καθαρών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού στο εξάμηνο ανήλθε σε 19.232 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3.666 δισ. ευρώ ή 16% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020.

Θεόδ. Σκυλακάκης: «Λεφτά υπάρχουν»!

Ωστόσο, μικρότερη του αναμενομένου ήταν η μείωση των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο, με τον υφυπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη να παραδέχεται ουσιαστικά ότι «λεφτά υπάρχουν».

Ο αρμόδιος υφυπουργός, παρουσιάζοντας τα νεότερα στοιχεία, σημείωσε πως τα φορολογικά έσοδα τον προηγούμενο μήνα ήταν βελτιωμένα κατά 102.000.000 ευρώ, σε σχέση με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, ενώ η μείωσή τους έναντι του αρχικού προ πανδημίας στόχου (-12,7%) ήταν σημαντικά μικρότερη. «Η καλή αυτή επίδοση δεν αίρει την πίεση που θα εξακολουθήσει να υπάρχει στα φορολογικά έσοδα τους επόμενους μήνες, λόγω της βαρύτατης ύφεσης που προκαλεί η πανδημία, προπαντός στα έσοδα του τουρισμού» σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Με βάση τα στοιχεία για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 καταγράφεται πρωτογενές έλλειμμα 5.864 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πλεόνασμα 313.000.000 ευρώ.

Όσον αφορά το πρώτο εξάμηνο του έτους, το ύψος των καθαρών εσόδων του Κρατικού Προϋπολογισμού στο εξάμηνο ανήλθε σε 19.232 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 3.666 δισ. ευρώ ή 16% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2020.

Ωστόσο, σε σύγκριση με τις επικαιροποιημένες εκτιμήσεις για την περίοδο Ιανουαρίου – Ιουνίου 2020 που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας, το οποίο κατατέθηκε στην Ε.Ε. στις 30 Απριλίου 2020, που περιέχουν τις επιπτώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, τα έσοδα από φόρους είναι αυξημένα κατά 333.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This