Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Αναπροσαρμοσμένη πρόταση για το Ταμείο Ανάκαμψης μπας και σπάσει το αδιέξοδο

Must Read

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ παρουσίασε νωρίτερα ένα αναθεωρημένο σχέδιο για το προτεινόμενο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ για να σπάσει το αδιέξοδο μεταξύ των 27 ηγετών του μπλοκ τη δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το reuters, διπλωμάτες και αξιωματούχους.

Για να μετριαστούν οι ανησυχίες από το βόρειο στρατόπεδο των εύπορων χωρών της ΕΕ υπό την ηγεσία του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, το μερίδιο των επιχορηγήσεων στο προτεινόμενο Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα μειωθεί σε 450 δισεκατομμύρια ευρώ από 500.

Αυτό, μαζί με τα σχέδια για ένα «φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης», όπως το χαρακτηρίζει το Reuters, στην εκταμίευση κεφαλαίων, θα καθησυχάσει τα πλούσια βόρεια κράτη που επιθυμούν συγκεκριμένους όρους να συνδέονται με τις επιχορηγήσεις και θα προτιμούσαν οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από τον κορωνοϊό να πάρουν δάνεια.

Η πρόταση θα αυξήσει επίσης τις επιστροφές επί του βασικού προϋπολογισμού της ΕΕ (κατά 100 εκατομμύρια ετησίως) για την Αυστρία, τη Δανία και τη Σουηδία.

Διπλωματική πηγή είπε στο AFP ότι η πρόταση Μισέλ δεν ικανοποιεί πλήρως Ολλανδία, Σουηδία, Αυστρία, Δανία και Φινλανδία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This