Παίζουν με τον πόνο του κόσμου! Δεν έγινε (πάλι) η πληρωμή για το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Must Read

Για τα τέλη του μήνα (και χωρίς καμιά εξήγηση) πάνε οι πληρωμές του… Ιουνίου, που έπρεπε να έχουν γίνει στις 17 Ιουλίου. Για μια ακόμη φορά οι κυβερνητικές εξαγγελίες έπεσαν στο κενό και για μια ακόμη φορά οι ημερομηνίες πληρωμής που είχαν ανακοινωθεί για τις πληρωμές των εργαζόμενων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δεν έγιναν.

Στις 16-17 Ιουλίου υποτίθεται θα έπρεπε να πληρωθούν για τον Ιούνιο οι εντασσόμενοι στον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αλλά μέχρι και την Κυριακή 20 Ιουλίου, χρήματα δεν είχαν μπει στους λογαριασμούς των περίπου 40.000 δικαιούχων. Η συστηματική κοροϊδία της κυβέρνησης σε χιλιάδες εργαζόμενους που μοχθούν να τα βγάλουν πέρα και αγωνιούν, συνεχίζεται αφού ποτέ δεν πληρώνουν στις ημερομηνίες που ανακοινώνουν!

Στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας παρατάθηκε -για δεύτερη φορά- η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις (έως τις 24 Ιουλίου), χωρίς όμως να ανακοινωθεί οτιδήποτε για την καθυστέρηση των πληρωμών του Ιουνίου στους δικαιούχους μισθωτούς. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι λόγω των πολλών πληρωμών τις οποίες έχει επιφορτιστεί η ΑΑΔΕ και το σύστημα «Εργάνη» οι καταβολές αυτές θα γίνουν έως τα τέλη του μήνα!

Ο μηχανισμός «Συν-εργασία» δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να μειώνουν τον χρόνο της εβδομαδιαίας εργασίας έως και 50% για μέρος ή για το σύνολο των εργαζομένων τους. Από την πλευρά του, το κράτος αναπληρώνει στον εργαζόμενο το 60% του καθαρού μισθού που χάνεται.

Με τις πληρωμές να μην έχουν γίνει, μάλλον ως αστείο ακούγεται η πληροφορία ότι η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στη «Συν-Εργασία», με βελτίωση στο σκέλος που αφορά την επιδότηση από το κράτος κατά 60% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων κατά τις ημέρες που δεν απασχολούνται, καθώς οι εργοδότες, με το υφιστάμενο πλαίσιο, επιβαρύνονται χωρίς να έχουν προσφορά εργασίας. Έτσι, η κάλυψη σχεδιάζεται να φτάσει στο 100%.

Καλοδεχούμενες οι όποιες βελτιώσεις αν είναι υπέρ των εργαζομένων, αλλά το θέμα είναι να πληρώνονται κιόλας στην ώρα τους αυτά που εξαγγέλλονται.

Το πρόβλημα της -μη- τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων για τις πληρωμές των επιδομάτων, των έκτακτων ενισχύσεων αποτελεί ένα πάγιο φαινόμενο από τις εξαγγελίες των πρώτων μέτρων στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, με την έναρξη του lockdown, έως σήμερα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ακόμη και πριν από λίγες ημέρες πιστώνονταν τα «534άρια» στους λογαριασμούς δικαιούχων οι οποίοι είχαν τεθεί σε αναστολή συμβάσεων για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This