Οι εταίροι μας διέσυραν εθνικά, τώρα μας διασύρουν οικονομικά

Must Read

Δεν είμαστε μάντεις κακών, αλλά η διάθεση των ευρωπαίων απέναντι στην Ελλάδα φάνηκε από πολύ νωρίς. Η άρνηση τους να βγάλουν ομόφωνη καταδίκη κατά τα πρότυπα του 2019 κατά των τουρκικών απειλών και την βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, ήταν ενδεικτική των προθέσεων τους. Οι τουρκικές απειλές μάλιστα στρέφονται κατά της ελληνικής, άρα και ευρωπαΐκής κυριαρχίας. Και όμως η Ευρώπη αρνήθηκε να βγάλει οποιαδήποτε δήλωση και έριξε το θέμα στις καλένδες.

 

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τα οικονομικά. Ένα πραγματικό Βατερλώ, που δυστυχώς το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζεται να το παρουσιάσει ως νίκη. Ενώ τίποτα ακόμα δεν έχει συμφωνηθεί, ήδη η πρόταση που είναι στο τραπέζι έχει περικόψει σχεδόν στο μισό την υποτιθέμενη ευρωπαΐκή επιχορήγηση. Το άλλο μισό θα είναι δάνειο με όρους μνημονίου.

 

Εδώ μάλιστα είναι το μόνο σημείο το οποίο χρεώνεται αποκλειστικά στην κυβέρνηση, για τον απλούστατο λόγο ότι εδώ και βδομάδες υπήρχαν πανηγυρισμοί για τα δισεκατομμύρια που θα έρθουν, υπήρχε δημιουργία επιτροπής σοφών για να διαχειριστούν τα δισεκατομμύρια, και τώρα τα λεφτά που έρχονται δεν αρκούν ούτε για να καλύψουν τη χασούρα δύο μηνών.

 

Κοινώς δεν καταφέραμε τίποτα. Ο πρωθυπουργός θα γυρίσει ντροπιασμένος και το επικοινωνιακό μακιγιάζ θα έχει πάρει φωτιά, αφού διανύουμε προεκλογική περίοδο όπως όλα δείχνουν, για να εξαπατήσουν ακόμα μια φορά τους ιθαγενείς. Ο κόσμος όμως έχει πλέον κριτήριο. Και τα δείγματα της φτώχειας τρομάζουν, όσο κι αν τα κανάλια δεν ασχολούνται.

 

Να μην ξεχνάω κύριος πρωθυπουργός ότι ακόμα και ο Μωυσής αν δεν έδινε το μάννα στο λαό του, δεν θα είχε ούτε μια παράγραφο στην Βίβλο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This