Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Παρατάσεις (δηλώσεις και επιδότηση ενοικίου), πληρωμές (Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ) και αναδρομικά για όλους υποσχέθηκε ο Σταϊκούρας

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας, ολιγοήμερης παράτασης στη διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθαρίζοντας ωστόσο, ότι «οι δόσεις θα παραμείνουν οκτώ και πιθανόν ο πολίτης να δώσει δύο δόσεις τον Αύγουστο».

Όσον αφορά στην «Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ», ο υπουργός γνωστοποίησε ότι «από τις  94.000 έχουν πληρωθεί γύρω στις 70.000 αιτήσεις». Αυτή την εβδομάδα, πρόσθεσε, «θα πληρωθεί άλλη μία δόση».

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε ανοικτό και το ενδεχόμενο να παραταθεί το μέτρο της επιδότησης ενοικίου. Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν μπορεί να πάει μέχρι Δεκέμβρη».

Όσον αφορά στα αναδρομικά 11 μηνών για τους συνταξιούχους (από τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των «δώρων» με τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012) ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις του ΣτΕ λαμβάνοντας υπόψη «τα δημοσιονομικά δεδομένα». «Η απόφαση θα είναι για όλους, να μην προσφεύγουν οι συνταξιούχοι», πρόσθεσε ο υπουργός.

Στο μεταξύ δόθηκε παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου ’20 στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων για τη μεταβολή μισθώματος (δηλώσεις Covid), για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, χωρίς να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις. Η ίδια προθεσμία ισχύει και για την υποβολή αρχικής ή τροποποιητικής δήλωσης του μισθωτηρίου συμβολαίου. Η αποδοχή των δηλώσεων Covid από τους ενοικιαστές μπορεί να πραγματοποιηθεί έως τις 7 Σεπτεμβρίου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ