Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Το ευρώ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Το ευρώ σημείωσε την υψηλότερη άνοδο του από τον Ιανουάριο του 2019, αφού οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν πάνω στο πακέτο τόνωσης για την επανεκκίνηση των οικονομιών που πλήττονται από πανδημία.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,6% φτάνοντας να αξίζει όσο 1,1516 $, καθώς οι έμποροι στη χρηματαγορά της Νέας Υόρκης το ώθησαν πάνω από το βασικό όριο αντίστασης των 1,1495 $, το οποίο έφτασε στις αρχές του Μαρτίου. Ένας στρατηγικός αναλυτής του Bloomberg προβλέπει ότι το νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει την αξία των 1,30 $ για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα αρχικό σχέδιο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ταμείο έκτακτης ανάκαμψης θα παρέχει στα ευρωπαϊκά κράτη 390 δισ. Ευρώ επιχορηγήσεων και 360 δισ. Ευρώ δανείων χαμηλού επιτοκίου. Για πρώτη φορά, τα κράτη μέλη θα αναλάβουν την έκδοση κοινών ομολόγων.

Το ταμείο ανάκαμψης θα «δώσει ώθηση στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της ΕΕ ενώ η οικονομία των κρατών μελών πιθανότατα ανακάμπτει ήδη, έτσι η συμφωνία αποτελεί ένα επιπλέον μπόνους για τις οικονομίες που βρίσκονται σε ανάκαμψη και μια αναγκαία σανίδα σωτηρίας για τα οικονομικά ασθενή κράτη», δήλωσε ο Στιβ Ίνγκλαντερ, επικεφαλής της νομισματικής έρευνας του Group-of-10 στο Standard Chartered στη Νέα Υόρκη. Ο Ίνγκλαντερ προβλέπει ότι το ευρώ θα αυξηθεί στα 1,16 $ μέχρι το τέλος του έτους.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ