Το ευρώ βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών

Must Read

Το ευρώ σημείωσε την υψηλότερη άνοδο του από τον Ιανουάριο του 2019, αφού οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν πάνω στο πακέτο τόνωσης για την επανεκκίνηση των οικονομιών που πλήττονται από πανδημία.

Το ευρώ σημείωσε άνοδο 0,6% φτάνοντας να αξίζει όσο 1,1516 $, καθώς οι έμποροι στη χρηματαγορά της Νέας Υόρκης το ώθησαν πάνω από το βασικό όριο αντίστασης των 1,1495 $, το οποίο έφτασε στις αρχές του Μαρτίου. Ένας στρατηγικός αναλυτής του Bloomberg προβλέπει ότι το νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει την αξία των 1,30 $ για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια.

Μετά από ημέρες διαπραγματεύσεων, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν σε ένα αρχικό σχέδιο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ. Το ταμείο έκτακτης ανάκαμψης θα παρέχει στα ευρωπαϊκά κράτη 390 δισ. Ευρώ επιχορηγήσεων και 360 δισ. Ευρώ δανείων χαμηλού επιτοκίου. Για πρώτη φορά, τα κράτη μέλη θα αναλάβουν την έκδοση κοινών ομολόγων.

Το ταμείο ανάκαμψης θα «δώσει ώθηση στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν της ΕΕ ενώ η οικονομία των κρατών μελών πιθανότατα ανακάμπτει ήδη, έτσι η συμφωνία αποτελεί ένα επιπλέον μπόνους για τις οικονομίες που βρίσκονται σε ανάκαμψη και μια αναγκαία σανίδα σωτηρίας για τα οικονομικά ασθενή κράτη», δήλωσε ο Στιβ Ίνγκλαντερ, επικεφαλής της νομισματικής έρευνας του Group-of-10 στο Standard Chartered στη Νέα Υόρκη. Ο Ίνγκλαντερ προβλέπει ότι το ευρώ θα αυξηθεί στα 1,16 $ μέχρι το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This