Αυγουστιάτικος μποναμάς για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ με κεφάλαια 800.000.000€!

Must Read

Με νέα κεφάλαια, ύψους 800.000.000 ευρώ, αναμένεται να ενισχυθεί μέσα στον Αύγουστο το χρηματοδοτικό εργαλείο ΤΕΠΙΧ ΙΙ για την κάλυψη των αιτήσεων οι οποίες έχουν εγκριθεί για δάνεια κεφαλαίου κίνησης, με πλήρη επιδότηση του επιτοκίου για την πρώτη διετία.

Εως το τέλος του Ιουλίου αναμένεται να υπογραφεί η νέα εγκριτική πράξη μεταξύ των τραπεζών και της Αναπτυξιακής Τράπεζας, βάσει της οποίας το 95% από το σύνολο των 800.000.000 ευρώ θα διατεθεί από τις εμπορικές και τις συνεταιριστικές οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα και το υπόλοιπο 5% από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (έναντι 60% και 40%, αντίστοιχα, που είναι έως σήμερα το ποσοστό συνεπένδυσης). Το επιπλέον ποσό με το οποίο θα «χρηματοδοτηθεί» το ΤΕΠΙΧ ΙΙ προορίζεται για τις επιχειρήσεις των οποίων οι αιτήσεις έχουν ήδη εγκριθεί.

Κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι με την επιπλέον χρηματοδοτική στήριξη το συνολικό ποσό των δανείων κεφαλαίου κίνησης από το κοινό χρηματοδοτικό εργαλείο θα ανέλθει στα 2,6 δισ. ευρώ (έως σήμερα ήδη έχουν εγκριθεί δάνεια 1,3 δισ. ευρώ).

Επίσης, προς σταδιακή έγκριση ως τα τέλη του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις των τραπεζών, είναι δάνεια επιπλέον 500.000.000 ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ζήτηση που παρουσιάστηκε ήταν πολύ μεγάλη και υπερκάλυψε το συνολικό ποσό των 1,8 δισ. ευρώ που ήταν δεσμευμένο.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020 θα διενεργηθεί δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου, σε άυλη μορφή, ποσού 625.000.000 ευρώ, λήξεως 29 Ιανουαρίου 2021. Η ημερομηνία διακανονισμού (settlement) θα είναι η Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 (Τ+2).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This