Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Μουρμουράνε οι τραπεζίτες για τις πιέσεις που δέχονται ώστε να δώσουν δάνεια σε εταιρείες που δεν δικαιούνται

Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια τραπεζικών στελεχών που υποστηρίζουν πως ορισμένες τράπεζες δέχονται πιέσεις για χορήγηση δανείων (ή αναδιάρθρωσή τους) σε συγκεκριμένες εταιρείες, χωρίς απαραίτητα αυτές να πληρούν τα κριτήρια χορήγησης.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, σχεδόν το 30% των δανείων που έχουν χορηγηθεί έως τώρα, δεν πληρούν τα βασικά κριτήρια χρηματοδότησης και πως τα ¾ των αιτήσεων είναι προς απόρριψη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έχουν δεχθεί ακόμα και κυβερνητικές παρεμβάσεις για το αντίθετο.

Φόβους για… εκτίναξη των «κόκκινων» δανείων ίσως και στα 10δισ. ευρώ εκφράζουν επίσης κάποια τραπεζικά στελέχη, ανησυχώντας ότι μεταξύ των δανείων που θα καταπέσουν θα είναι και τα εγγυημένα από το ελληνικό δημόσιο.

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι κύκλοι, αν δεν υπήρχαν οι πιέσεις (όχι μόνο πολιτικές, αλλά και από τους βασικούς μετόχους των τραπεζών), οι ελληνικές τράπεζες θα είχαν δώσει πολύ λιγότερα δάνεια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μια Χριστουγεννιάτικη διαφήμιση που πραγματικά συγκινεί (video)

Για να μπορείτε να φροντίσετε αυτό που πραγματικά έχει σημασία στη ζωή.https://www.facebook.com/TPosition/posts/126407402615808?__cft__=AZWkVNvl3tOthWr_E1gPL-iJXqF7aauMBFaUTCa-nXdrlFV7-RZ0cKetQFx5VLMvsYpKJ2DvlA4AyS6UAqT0BzjvqmDF90pzqpW6ww19fz1HO_lcFsGTohzU5WEwDb7afntyJoWC64uQ-623PaP2SMogwUUaDpihePx2ccnbFyYFgg&__tn__=%2CO%2CP-R

Καταγγελία ΠΟΑΣΥ: «Στέλνουν σε υπηρεσία τους αστυνομικούς που νοσούν»

«Αυτή τη στιγμή νοσούν από κορωνοϊό περίπου 500 αστυνομικοί»

Ετοιμάζουν αιματοχυσία οι Tούρκοι στη Λιβύη;

Η Τουρκία παρέδωσε στις δυνάμεις της Τρίπολης εκτοξευτές πυραύλων πολλαπλών ρουκετών

Streaming δια του αρραβώνος: Η Warner Bros. θα «βγάλει» όλες τις νέες ταινίες της στην πλατφόρμα HBO Max! (video)

«Βόμβα» στα θεμέλια του σινεμά θεωρείται (από τους ρομαντικούς κυρίως) η ανακοίνωση της Warner Bros. ότι αποφάσισε να διανείμει όλες τις ταινίες της που...

Οι ΗΠΑ αβαντάρουν τον Ερντογάν με επενδυτές στα Βαρώσια

Το Τουρκο-Αμερικανικό Συμβούλιο Ανάπτυξης (ATBD) ανοίγει τη δεύτερη αντιπροσωπεία του στα Βαρώσια

Ρωσοτουρκική ρήξη!

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν πως οι Ρώσοι ήταν κατάσκοποι και κατασκόπευαν την παραγωγή των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

newsbreak.gr

FREE
VIEW