«Υπόγεια» κόντρα Βρούτση-Σταϊκούρα για τα αναδρομικά

Must Read

Ανοικτός στο ενδεχόμενο εφάπαξ καταβολής, αλλά με… «κούρεμα», των αναδρομικών 11 μηνών από τις παράνομες μειώσεις στις συντάξεις και την κατάργηση των «δώρων», με τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012, φαίνεται ότι παρουσιάζεται ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αφού συνεχίζει να μην αποκλείει το ενδεχόμενο αυτό.

  • Νάσος Χατζητσάκος

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μοιάζει να κρατά αποστάσεις από το σενάριο αυτό (δεδομένου, ίσως, ότι σε περίπτωση υλοποίησής του θα προκύψουν σοβαρά προβλήματα νομιμότητας).

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι «τα χρήματα αυτά δεν υπάρχουν για να καταβληθούν εφάπαξ», προσθέτοντας ότι «ο τρόπος, η διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα που θα υλοποιήσουμε την απόφαση του ΣτΕ είναι σε εκκρεμότητα και θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω». «Δεν έχουμε συζητήσει κανένα σενάριο αυτήν τη στιγμή» τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, χωρίς, ωστόσο, να αποκλείσει -ως όφειλε εάν το σενάριο αυτό δεν είχε την οποιαδήποτε βάση- το ενδεχόμενο τα αναδρομικά, σε όσους δικαιούχους συνταξιούχους το επιλέξουν, να καταβληθούν εφάπαξ μεν, «κουρεμένα» δε. Απλά ο κ. Βρούτσης συνέστησε στους απομάχους της εργασίας να μην προσφύγουν σε δικηγόρους και δεν απέκλεισε να ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους στη ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, αποστάσεις από το σενάριο της εφάπαξ αποπληρωμής των αναδρομικών αυτών, με ταυτόχρονο «κούρεμά» τους, κράτησε ακόμη περισσότερο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. «Η ζωή έχει δείξει ότι πολλά από τα σενάρια που κατά καιρούς διακινούνται τελικά πέφτουν έξω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε σχέση με το ενδεχόμενο καταβολής των αναδρομικών στους συνταξιούχους, με «κούρεμα» στο ποσό που δικαιούνται, και πρόσθεσε πως «οι αποφάσεις που θα ληφθούν για την καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους θα αφορούν οριζόντια όλους».

Ο κ. Σταϊκούρας άφησε επί της ουσίας να διαφανεί ότι επικρατέστερο είναι το σενάριο αποπληρωμής των αναδρομικών σε πολλές δόσεις (ίσως και πενταετίας), χωρίς, όμως, μείωση του ποσού που θα προκύψει με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This