20-9-2020

«Υπερηχητική» η άνοδος του δημοσίου χρέους της Ελλάδας ως το τέλος του έτους!

Πάνω από το 200% (!) αναμένεται να αυξηθεί το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έως το τέλος του έτους, αφού τα επίσημα στοιχεία για την πορεία που ακολούθησε κατά τους πρώτους μήνες του 2020 είναι άκρως απογοητευτικά.

Με βάση τα δεδομένα του υπουργείου Οικονομικών, στη χρονική περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2020 το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε κατά περίπου 5,3 δισ. ευρώ ή κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), το ύψος του ακαθάριστου δημόσιου χρέους της Ελλάδας έως και τα τέλη του Μαΐου είχε φτάσει στο ποσό των 361,29 δισ. ευρώ. Τον Δεκέμβριο του προηγούμενου έτους το δημόσιο χρέος ανερχόταν στα 356,02 δισ. ευρώ.

Οπως εκτιμούν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, η εξέλιξη αυτή συμπεριλαμβάνεται στα αποτελέσματα που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού -και- στην ελληνική οικονομία. Για τον ίδιο λόγο και με δεδομένο ότι η οικονομία ήταν σε αρνητική πορεία από το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ο Κρατικός Προϋπολογισμός ήδη εμφανίζει υψηλά πρωτογενή ελλείμματα σε σχέση με τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που είχε, κατά μέσο όρο, πέρυσι.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ