Τον Οκτώβρη (με καθυστέρηση 17 μηνών) πάνω από 110.000 συνταξιούχοι θα πάρουν παροχή της κυβέρνησης… ΣΥΡΙΖΑ!

Must Read

Με καθυστέρηση… 17 μηνών, λόγω αδυναμίας του ΕΦΚΑ να προσδιορίσει τους δικαιούχους, αναμένεται να λάβουν 113.017 συνταξιούχοι τη «13η σύνταξη» που έδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση την περίοδο του Πάσχα του 2019 (και η οποία καταργήθηκε μετά τις περυσινές εκλογές), σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ στους εκπροσώπους του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Το θέμα αφορά όσους και όσες είχαν υποβάλει τις αιτήσεις συνταξιοδότησής τους έως την 1η Μαΐου 2015 και είχαν τις προϋποθέσεις για να βγουν σε σύνταξη αλλά ακόμη, έως τότε, δεν είχαν πάρει τις προσωρινές ή τις οριστικές αποφάσεις συνταξιοδότησής τους. Για τον λόγο αυτόν, αν και δικαιούνταν τη «13η σύνταξη Τσίπρα», παρ’ όλα αυτά δεν την έλαβαν και λόγω των διαρκών μηχανογραφικών αδυναμιών του ΕΦΚΑ το θέμα παραλίγο να μπει στο… αρχείο.

Το ζήτημα διατηρήθηκε στη δημοσιότητα από το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι εκπρόσωποι του οποίου πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη 29 Ιουλίου με τον διοικητή του e-ΕΦΚΑ Χρήστο Χάλαρη και τον υποδιοικητή Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο. Ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στις δύο επιστολές που είχε στείλει το δίκτυο προς τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ (στις 14 Φεβρουαρίου 2020 και τις 19 Μαΐου 2020, αντίστοιχα) και οι οποίες αναφέρονταν στη χορήγηση της 13ης σύνταξης, στο σύνολο των δικαιούχων.

Ο κ. Χάλαρης δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα, αλλά τόνισε ότι, λόγω… έλλειψης του απαραίτητου λογισμικού, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν οι τελικοί δικαιούχοι! Όμως, όπως υποστήριξε, πλέον έχει γίνει η σχετική επεξεργασία και το σύστημα θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ούτως ώστε τότε να δοθούν και τα χρήματα στους δικαιούχους.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνάντησης της διοίκησης του ΕΦΚΑ με τους εκπροσώπους του ΕΝΔΙΣΥ συζητήθηκαν τα εξής θέματα:

  1. Οι εκκρεμείς συντάξεις, κύριες και επικουρικές: Το ΕΝΔΙΣΥ επισήμανε ότι η έναρξη της διαδικασίας καταβολής της ψηφιακής σύνταξης δεν πρέπει να αφήσει εκκρεμότητες που αφορούν παλαιότερες αιτήσεις.
  2. Η προσαύξηση λόγω παράλληλης σύνταξης: Πρόκειται για διάταξη που τέθηκε σε εφαρμογή μετά την έναρξη ισχύος του νόμου Κατρούγκαλου. Ο κ. Χάλαρης γνωστοποίησε ότι ολοκληρώθηκε το σχετικό λογισμικό και θα γίνουν οι σχετικές προσαυξήσεις από το φθινόπωρο και μετά. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ζήτησε, ειδικά για την παράλληλη σύνταξη, να γίνει ρητή επέκταση και για παλιούς συνταξιούχους, που συνταξιοδοτήθηκαν πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου (αφορά συνταξιούχους του Δημοσίου που συγχρόνως είχαν και άλλα Ταμεία).
  3. Εφορία: Το ΕΝΔΙΣΥ ζήτησε να παρέμβει η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ώστε οι βεβαιώσεις για τα αναδρομικά των συνταξιούχων για τα έτη 2011-2013 να αναρτηθούν από τα Ταμεία με κατανομή ανά έτος ώστε ο συνταξιούχος να έχει εύκολη πρόσβαση. Σημειώνεται ότι ο κ. Χάλαρης τόνισε ότι τα περισσότερα Ταμεία δεν έχουν στοιχεία για τους συνταξιούχους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαρία Καρυστιανού: «Να μας επιτραπεί να τιμωρηθούν οι ένοχοι, έχουμε το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη»

Αναφορά στην εμφάνισή της στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, έκανε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, η...

More Articles Like This