Κυριακή 20/6/2021

Δυνατότητα παράτασης της αναστολής συμβάσεων εργασίας σε τρεις κλάδους

Τη δυνατότητα παράτασης της αναστολής των συμβάσεων εργασίας στις επιχειρήσεις της εστίασης, του πολιτισμού και του αθλητισμού έως την 31η Αυγούστου 2020, δίνει το υπουργείο Εργασίας με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων από την Πολιτική Προστασία λόγω του κορωνοϊού.

Οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση θα τεθεί σε αναστολή θα λάβουν αποζημίωση που ορίζεται σε 18 ευρώ ημερησίως, με ανώτατο όριο τα 534 ευρώ. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες για όσο διάστημα θέτουν το προσωπικό τους σε αναστολή να μην προβούν σε απολύσεις, ενώ αν το πράξουν οι απολύσεις θα θεωρηθούν άκυρες. Επίσης, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό προσωπικού και με το ίδιο είδος σύμβασης εργασίας για διάστημα 30 ημερών.

Ειδικά για τα τουριστικά καταλύματα, παρέχεται η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα να παρατείνουν την αναστολή των συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων των τουριστικών καταλυμάτων έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, μόλις την Παρασκευή (31/7) πραγματοποιήθηκαν οι, προγραμματισμένες για τις 17 Ιουλίου, πληρωμές των εργαζομένων οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα Συν-Εργασία για το διάστημα 15-30 Ιουνίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ