20-9-2020

Πώς θα αποζημιωθείτε για την ακύρωση ή τον περιορισμό καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις

Νέα δεδομένα έφερε στους γάμους και τις βαπτίσεις η πανδημία του κορωνοϊού, αφού μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, τα νέα μέτρα θέλουν αυστηρά έως 100 καλεσμένους! Η απόφαση που ανακοινώθηκε με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, μετά τις περιπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα όπου γαμήλιες δεξιώσεις έγιναν εστία διασποράς Αν και πολλοί απογοητεύτηκαν που θα πρέπει να περιορίσουν τους καλεσμένους τους, το μείζον ζήτημα σε εκδηλώσεις που θα ακυρωθούν η θα περιορίσουν τον αριθμό των αγαπημένων τους προσώπων, είναι η οικονομική αποζημίωση.

Η απόφαση ισχύει από τις 3 Αυγούστου 2020 έως τις 15 Αυγούστου 2020 και ορίζει  για τελετές, όπως γάμοι, βαπτίσεις, κηδείες, δεξιώσεις και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, ανώτατο όριο τα 100 άτομα.

Καταναλωτές που:

(α) ακύρωσαν προγραμματισμένη τελετή ή άλλαξαν ημερομηνία ή μείωσαν τον αριθμό των καλεσμένων,

(β) έχουν πληρώσει στην επιχείρηση με βάση το αρχικό συμφωνητικό κάποιο χρηματικό ποσό,

(γ) έχει προκύψει διαφωνία με την επιχείρηση όσον αφορά την τροποποίηση του συμφωνητικού και τυχόν μείωση του τιμήματος ή επιστροφή μέρους της προκαταβολής, και

(δ) η απευθείας διαπραγμάτευσή τους με την επιχείρηση δεν έχει αποδώσει,

διατηρούν την δυνατότητα εξωδικαστικού συμβιβασμού με την προσφυγή στους φορείς εναλλακτικής επίλυσης διαφορών (φορείς ΕΕΔ), που αναφέρονται στο Μητρώο των Φορέων Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ) της με αριθμό 70330οικ./2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 1421 Β΄) που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Παράλληλα οι καταναλωτές μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, ηλεκτρονικά στο email [email protected], επισυνάπτοντας το σχετικό συμφωνητικό που έχουν υπογράψει με την επιχείρηση, είτε μέσω της γραμμής 1520.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών, παρακολουθεί στενά το θέμα και θα παρέμβει σε περίπτωση κατά την οποία θα διαπιστωθεί τυχόν παράβαση των διατάξεων της καταναλωτικής νομοθεσίας.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ