Παράταση (έως 30/9) για τις τροποποιητικές δηλώσεις των συνταξιούχων για τα αναδρομικά του 2013

Must Read

Περιθώριο έως τις 30 Σεπτεμβρίου έχουν οι περίπου 70.000 συνταξιούχοι για να προχωρήσουν στις τροποποιήσεις των δηλώσεών τους για αναδρομικά που έλαβαν και τα οποία αφορούν το 2013.

Η σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μεταθέτει την προθεσμία από τα τέλη Ιουλίου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, παρατείνεται ως την 30ή Νοεμβρίου 2020 η προθεσμία διαβίβασης από τις ΔΟΥ προς τη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών των αρχικώς ασκηθεισών ενδικοφανών προσφυγών και των σχετικών εγγράφων, όταν συντρέχει περίπτωση σιωπηρής απόρριψης αιτημάτων ακύρωσης ή τροποποίησης λόγω άπρακτης παρέλευσης της ορισμένης προθεσμίας. Συνακόλουθα παρατείνεται ως την 01.12.2020 η εκ νέου εκκίνηση της προθεσμίας εξέτασης της ενδικοφανούς προσφυγής.

Οι περίπου 70.000 συνταξιούχοι που έλαβαν αναδρομικά του 2013 τα οποία δεν δήλωσαν στη φορολογική δήλωση του 2014 θα φορολογηθούν εκ νέου, με τροποποιητικές δηλώσεις που θα υποβάλουν στην Εφορία. Δηλαδή, θα κατανείμουν τα ποσά στα έτη που ανάγονται και θα φορολογηθούν ξεχωριστά για κάθε έτος και όχι όλα μαζί, περιορίζοντας έτσι τη φορολογική τους επιβάρυνση.

Συγκεκριμένα, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα:

  •  Να διαγράψουν οριστικά από τους φόρους τις επιβαρύνσεις που λανθασμένα τούς βεβαιώθηκαν από τις ΔΟΥ. Η ακύρωση των εκκαθαριστικών αφορά συνταξιούχους οι οποίοι, ενώ είχαν υποβάλει συμπληρωματικές δηλώσεις και πλήρωσαν φόρο για τα αναδρομικά που είχαν εισπράξει το 2013, έλαβαν σημειώματα με τα οποία καλούνταν να πληρώσουν ξανά (!) για τα ποσά των συντάξεων που είχαν λάβει με καθυστέρηση.
  • Να «κουρέψουν» τις όποιες επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τη φορολόγηση των αναδρομικών, τα οποία, ενώ είχαν εισπράξει το 2013, δεν τα δήλωσαν στη φορολογική δήλωση το 2014. Τα ποσά αυτά με την έκδοση νέων εκκαθαριστικών θα φορολογηθούν στο έτος στο οποίο πραγματικά ανάγονται.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η αποχή από το κακό

Για εμάς τους Ελληνες, που ανήκουμε στο πλήρωμα της ορθόδοξης χριστιανικής Εκκλησίας, η περίοδος που άρχισε χθες είναι εκείνη...

More Articles Like This