Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σκυλακάκης για κοινοτικούς πόρους: «Η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα»

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της νέας του θέσης. «Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που θα διαχειριστεί η Ελλάδα.

«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις. Το ποσό αυτό (72δις Ευρώ) θα πρέπει να διανεμηθεί μέσα σε έξι χρόνια. Η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είπε: «Το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού».

Για τις εισφορές, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα. «Το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Όσο υπάρχει ο κορωνοϊός, είπε, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι αυτό θα είναι πολύ προσεχτικός: «Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα. Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει».

Παράλληλα σημείωσε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία της ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι τα 2 δις από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ