Σκυλακάκης για κοινοτικούς πόρους: «Η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα»

Must Read

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θοδωρής Σκυλακάκης μίλησε για πρώτη φορά μετά την ανακοίνωση της ανάληψης της νέας του θέσης. «Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη», τόνισε για τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που θα διαχειριστεί η Ελλάδα.

«Τα χρήματα που θα απορροφήσουμε θα φέρουν μεγάλες επενδύσεις. Το ποσό αυτό (72δις Ευρώ) θα πρέπει να διανεμηθεί μέσα σε έξι χρόνια. Η διαφορά στην τσέπη των πολιτών θα υπάρξει μόλις έρθουν τα πρώτα χρήματα», πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Για το πώς θα διανεμηθούν τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης είπε: «Το πεδίο είναι ευρύ, το 30% θα πάει για σκοπούς της πράσινης Ευρώπης, που περιλαμβάνουν και την εξοικονόμηση ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και νερού».

Για τις εισφορές, τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό θέμα. «Το ποιοι και πόσοι φόροι θα μειωθούν θα εξαρτηθεί από τα δημοσιονομικά δεδομένα», δήλωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Όσο υπάρχει ο κορωνοϊός, είπε, είναι πιθανό να λαμβάνονται πρόσθετα μέτρα, γι αυτό θα είναι πολύ προσεχτικός: «Όσο περισσότερο διαρκεί η κρίση του κορωνοϊού τόσο θα μειώνονται τα ταμειακά διαθέσιμα. Κάθε φορά που πάμε να σηκώσουμε κεφάλι, έρχεται κάτι που μας πατάει».

Παράλληλα σημείωσε ότι το σχέδιο Πισσαρίδη θα αποτελέσει εργαλείο για την πορεία της ανάκαμψης και πρόσθεσε ότι τα 2 δις από το ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένονται το φθινόπωρο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This