Σάββατο 12/6/2021

Υποσχέσεις Άδωνι για πρόγραμμα ΕΣΠΑ στα μικρά καταλύματα

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μια κατηγορία επιχειρήσεων που έχει αποκλειστεί σχεδόν από κάθε εργαλείο χρηματοδότησης.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες άλλωστε η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για την απόφαση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη να επιτρέψει τη συμμετοχή και ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb) στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση τη χαριστική βολή για τα μικρά καταλύματα.

Ο πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ συναντήθηκε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα μικρά καταλύματα, αλλά και πως θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα της χρηματοδότησης μέσω του ΤΕΠΙΧ. Η ΣΕΤΚΕ έχει επανειλημμένα αναδείξει τον αποκλεισμό των επιχειρήσεων μικρών τουριστικών καταλυμάτων από τα χρηματοδοτικά «εργαλεία», όπως το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, αλλά και από το σύνολο σχεδόν των μέτρων στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Γεωργιάδη ο κ. Τοπούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας πως το προεδρείο της συνομοσπονδίας θα συνεχίσει τις επαφές και τον διάλογο με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του κλάδου, που υπό τις σημερινές συνθήκες αβεβαιότητας, εξαιτίας του κορωνοϊού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ