Διεύρυνση των κριτηρίων για τους δικαιούχους στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ

Must Read

Έναν νέο γύρο επιστρεπτέας προκαταβολής προανήγγειλε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Υπουργός Οικονομικών και ενώ παράγοντες της αγοράς πιέζουν για γενναίες παρεμβάσεις, με τη χώρα να βρίσκεται από σήμερα σε ένα ιδιότυπο lockdown.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι «από το πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙ ενισχύθηκαν περισσότερες από 19.000 επιχειρήσεις στα νησιά με ποσό πάνω από 400.000 ευρώ», που όμως είναι προφανές ότι έχει ξεπεραστεί από τις δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που τέθηκαν σε εφαρμογή.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στο πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής ΙΙΙ που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα θα διευρυνθούν τα κριτήρια για τους δικαιούχους, με τον συνολικό προϋπολογισμό να υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι είναι πρακτικά αδύνατον να αναπληρωθούν στο ακέραιο τα εισοδήματα όσων επλήγησαν από την πανδημία, «διαφορετικά δεν θα μιλούσαμε για ύφεση», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Συνολικά, από τον πρώτο και τον δεύτερο γύρο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν καταβληθεί 1,861 δισ. ευρώ.

Απαντώντας στο αίτημα της αγοράς για μέτρα ανακούφισης από την πανδημία, ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα των φοροελαφρύνσεων για το οποίο είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση σε ορισμένες περιπτώσεις άρχισε νωρίτερα, αναφέροντας τις μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, για να προσθέσει ότι το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί στο σύνολό του με κάποια καθυστέρηση.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα «Γέφυρα» για την επιδότηση δανειοληπτών που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι μέσα σε πέντε ημέρες υπέβαλαν αιτήσεις 20.366 δανειολήπτες, όταν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν ωφεληθεί 6.000-7.000 δανειολήπτες μέσα σε 13 μήνες.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι τα αποθεματικά αυτή τη στιγμή έχουν μειωθεί από 35,7 δισ. σε 33,7 δισ. ευρώ, παρότι τα ποσά που διατέθηκαν για την ενίσχυση όσων επλήγησαν από τον κορωνοϊό είναι περισσότερα, καθώς το ίδιο διάστημα η κυβέρνηση δανείστηκε από τις αγορές περίπου 8 δισ. ευρώ με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This