Σας ενδιαφέρει: Σήμερα καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε 57.000 δικαιούχους του ΕΛΓΑ

Must Read

Συνολικό ποσό που αγγίζει τα 67.000.000 ευρώ θα πιστωθεί σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων του ΕΛΓΑ.

Πρόκειται για την εξόφληση του 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το έτος 2019 στους παραγωγούς. Τα 66.800.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 57.056 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι θα ενημερωθούν άμεσα με την αποστολή μηνυμάτων sms στα κινητά τους τηλέφωνα.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, ύστερα από συνεννόηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και διασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν το πολύτιμο για την ελληνική οικονομία παραγωγικό τους έργο.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αυτή είναι η πρώτη φορά έπειτα από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του οργανισμού που επιδιώκει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, αναμόρφωση που προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού της ζημίας. Με τον τρόπο αυτό θα καταστεί εφικτή η εγκαιρότερη καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, καθώς και η θέσπιση ενός αντικειμενικού, ορθολογικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου συστήματος εκτίμησης των ζημιών.

Αναλυτικά η κατανομή των ποσών ανά νομό:

ΕΛΓΑ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This