Προβλέψεις του ΕΕΑ για τουλάχιστον 100.000 λουκέτα στην αγορά και πάνω από 250.000 ανέργους!

Must Read

Έκδηλη είναι η αγωνία των επαγγελματιών και των επιχειρηματιών, οι οποίοι βάλλονται από την επέλαση του κορωνοϊού, με τον φόβο για χιλιάδες λουκέτα και εκτίναξη της ανεργίας να πλανάται πάνω από την αγορά.

«Αν δεν υπάρξουν γρήγορα μέτρα, η πρόβλεψη για 100.000 λουκέτα και πάνω από 250 χιλιάδες ανέργους τον Σεπτέμβριο θα είναι ένα πολύ μικρό νούμερο, εφόσον η πανδημία επανέρχεται» τόνισε, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Αναφερόμενος στο μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7.00 το πρωί σε μία σειρά από περιοχές, ο πρόεδρος του ΕΕΑ επισήμανε ότι προέχει μεν η δημόσια υγεία, είναι όμως απαραίτητη η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών από την κυβέρνηση, καθώς ο ήδη μειωμένος -κατά 50%- τζίρος τους θα μειωθεί ακόμη περισσότερο.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνει το ΕΕΑ, για να σωθούν όσες περισσότερες επιχειρήσεις είναι δυνατόν, είναι η επέκταση της μείωσης των ενοικίων μέχρι το τέλος του έτους, η επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας, η ενίσχυση της ρευστότητας με απευθείας χρηματοδότηση και όχι μέσω των τραπεζών, καθώς έτσι αποκλείεται μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων, αλλά και η μείωση της φορολογίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This