Δευτέρα 17/5/2021

Ο ΥΠΟΙΚ πανηγυρίζει επειδή ο οίκος Moody’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

Εκτός πραγματικότητας πανηγυρισμοί από τον υπουργό Οικονομικών, που βλέπει αποκατάσταση της κανονικότητας στο τραπεζικό σύστημα.

Την ώρα που όλοι οι δείκτες αρχίζουν να αποτυπώνουν την εφιαλτική κατάσταση στην οικονομία και την κοινωνία, ο Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του έκρινε σκόπιμο να κάνει λόγο για ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας!

Αφορμή στάθηκε η απόφαση του οίκου Moody’s να αναβαθμίσει το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων σε εγχώριο και ξένο νόμισμα από «Β1» σε «Baa1». Στην ανακοίνωσή της ο Moody’s επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή οφείλεται στην εκτίμηση ότι έχει μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος ενός νέου κύματος απόσυρσης καταθέσεων, ενώ, αντιθέτως, καταγράφηκε άνοδος των καταθέσεων των κατοίκων εσωτερικού κατά 4,1% μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Ιουνίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα της ευρωζώνης για την οποία υπήρχαν διαφορετικά ανώτατα όρια, ως ένα κατάλοιπο των capital controls τα οποία καταργήθηκαν πλήρως τον Σεπτέμβριο του 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η απόφαση του Moody’s «αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθώς και τις προσπάθειες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ανακάμψουν, αφήνοντας πίσω τους μία περίοδο αστάθειας. Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ