Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020

Καταρρέουν τα τουριστικά γραφεία με πτώση τζίρου πάνω από 90%!

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκεται ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, με τους τζίρους να είναι μειωμένοι πάνω από 90% σε σχέση με πέρυσι και την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού FedHATTA να ζητεί μέτρα στήριξης με χρονικό ορίζοντα τον Μάρτιο του 2021.

Όπως επισημαίνει σε επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας η Ομοσπονδία, ο εισερχόμενος τουρισμός δεν έχει τη δυναμική που αναμενόταν το 2020, ο εξερχόμενος και ο εσωτερικός, οι αερομεταφορές, η ακτοπλοΐα και το yachting δεν πρόκειται να ανακάμψουν πριν τελειώσει η υγειονομική και οικονομική κρίση, ο συνεδριακός είναι μηδενικός, η κρουαζιέρα, επίσης. Ο κλάδος λειτουργεί το διάστημα αυτό με το αναγκαίο προσωπικό και παράλληλα όλα τα λειτουργικά έξοδα συσσωρεύονται.

Για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν είναι κρίσιμο να απεγκλωβιστούν από τα λειτουργικά προβλήματα και γι’ αυτό απαιτείται η περαιτέρω στήριξη της Πολιτείας τόσο στα οικονομικά και φορολογικά θέματα όσο και στα εργασιακά, τα οποία η ομοσπονδία επισημαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης.

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδία Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας χαρακτηρίζει «άδικα, αντιφατικά και ισοπεδωτικά» τα νέα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα «πλήττουν κατά τρόπο ανεπανόρθωτο τους κλάδους της εστίασης, της διασκέδασης και τον τουρισμό γενικότερα».

Β. Παπ.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Χρήστος Μπολώσης
Χρήστος Μπολώσης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ