Κυριακή 13/6/2021

Επιχειρήσεις εστίασης: Δεύτε τελευταίον ασπασμόν…

Ιδιαίτερα ζοφερό προδιαγράφεται το φθινόπωρο για τις επιχειρήσεις εστίασης. Περίπου 1 στις 4 επιχειρήσεις του κλάδου κινδυνεύει με «λουκέτο» εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση για τη συγκράτηση της εξάπλωσης του ιού.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του κλάδου, 40.000 επιχειρήσεις, από τις περίπου 120.000 και άνω που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, είναι πολύ πιθανό να κατεβάσουν ρολά το επόμενο διάστημα.

Παράγοντες του κλάδου χαρακτηρίζουν καταστροφική την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να κλείνουν τα εστιατόρια και τα μπαρ από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί σε πολλές περιοχές της χώρας, με πολλές επιχειρήσεις να εξετάζουν το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν καθόλου για όσο διαρκούν τα μέτρα.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε πως οι επιχειρηματίες στην εστίαση θα πάνε σε αναγκαστική στάση πληρωμών, αν δεν ληφθούν μέτρα στήριξης. Σημείωσε ότι δεν ανακοινώθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης για την εστίαση, εκτιμώντας πως αρκετές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο».

Ο κ. Καββαθάς υπογράμμισε την ανάγκη τα νέα μέτρα προστασίας των πολιτών από την πανδημία, που έθεσε σε εφαρμογή η κυβέρνηση, να συνοδευτούν και από νέα μέτρα στήριξης προς τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου ισχύει το περιορισμένο ωράριο. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναφέρθηκε επίσης εκ νέου στις στρεβλώσεις του τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι στην ουσία παραμένει ανενεργό και πως τα χρήματα πηγαίνουν σε αυτούς που δεν χρειάζεται να λάβουν χρηματοδότηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ