Ο ΕΦΚΑ εξοφλεί την ιδιωτική υγεία, ενώ εκκρεμούν χιλιάδες συντάξεις!

Must Read

Στην επίσπευση της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε παρόχους υγείας στοχεύει η ενεργοποίηση της νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΕΦΚΑ, καθώς το σύνολο των οφειλών αυτών ξεπερνά τα 102.000.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, το υπουργείο Εργασίας αδυνατεί να διαχειριστεί το μεγαλύτερο πρόβλημα του ασφαλιστικού συστήματος, που είναι οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, που υπερβαίνουν τις 300.000, και το συνολικό ποσό για την εξόφλησή τους ξεπερνά κατά πολύ το μισό δισ. ευρώ. Μένει, επίσης, να δούμε αν θα εξοφληθούν τα χρέη και προς τον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα ή αν πρόκειται για ειδική μεταχείριση του τομέα υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η πλατφόρμα επιλύει ένα χρόνιο πρόβλημα που στερούσε πολύτιμη ρευστότητα από παρόχους και επαγγελματίες του χώρου της υγείας, προσθέτοντας ότι τον Ιανουάριο του 2017 τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε παρόχους υγείας έφταναν τα 223.081.155 ευρώ και τον Ιούλιο του 2019, έπειτα από 2,5 χρόνια, είχαν εκκαθαριστεί μόλις 11.536.268 ευρώ, με το συνολικό ποσό των οφειλών, τότε, να ανέρχεται σε 211.544.887 ευρώ. H πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται μέσω του δικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ ή μέσω του https://apps.ika.gr/health/ με τη χρήση των κωδικών TAXIS και οι ενδιαφερόμενοι καταχωρίζουν στη συνέχεια τον αριθμό λογαριασμού, την ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας (e-mail), καθώς και τα ποσά με τα στοιχεία των ήδη εκδοθέντων παραστατικών.

Για την ολοκλήρωση του σταδίου αυτού, οι ενδιαφερόμενοι έχουν αποκλειστική προθεσμία δύο μηνών, σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση. Μετά την επιτυχή υποβολή της αίτησης, οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-EΦΚΑ διενεργούν τους νόμιμους ελέγχους και διασταυρώσεις των στοιχείων και αναρτούν στην πλατφόρμα τα τελικά εγκεκριμένα από την υπηρεσία ποσά.

Στο τελικό στάδιο οι πάροχοι καλούνται να συμφωνήσουν με τα ποσά που έχουν αναρτηθεί και στη συνέχεια δρομολογείται η πληρωμή τους.

Πηγή: Δημοκρατία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This