Δευτέρα 21/6/2021

Πιστοποίηση της οικονομικής κατάστασης μιας επιχείρησης με ένα μόνο έγγραφο!

Το πιστοποιητικό «e-φερεγγυότητας» φιλοδοξεί να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων επιχειρήσεων.

Το εν λόγω πιστοποιητικό που σχεδιάζεται από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα παραλαβάνεται και ηλεκτρονικά και θα εμφανίζει, ουσιαστικά, την κατάσταση της επιχείρησης που το ζητεί και μάλιστα σε ένα και μόνο έγγραφο, το οποίο θα περιλαμβάνει καθετί απαραίτητο σε σχέση με τη συμμετοχή της σε διαγωνισμούς και γενικότερα σε κάθε δραστηριότητα νομική που σχετίζεται με το επιχειρείν.

Επίσης, θα είναι κατά πολύ φθηνότερο, διότι με μια αίτηση θα εκδίδεται ένα πιστοποιητικό που θα περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του αιτούντος και όχι κοντά στα 10 που απαιτούνται σήμερα, με όποια ταλαιπωρία συνεπάγεται η συγκέντρωσή τους.

Τα πιστοποιητικά που ενοποιούνται σε ένα είναι για τα νομικά πρόσωπα το σύνολο των πιστοποιητικών πτωχευτικής και προ πτωχευτικής διαδικασίας όπως: εξυγίανσης, ειδικής διαχείρισης (προ πτωχευτικά) και όλα της πτωχευτικής, δηλαδή: μη υποβολής αίτησης πτώχευσης, εκκαθάρισης, διορισμού εκκαθαριστή, σχεδίου αναδιοργάνωσης και πτωχευτικού συμβιβασμού.

Μητρώο φερεγγυότητας επιχειρήσεων

Μαζί με το σχεδιαζόμενο μητρώο φερεγγυότητας επιχειρήσεων δημιουργείται η υποδομή για μια γρήγορη διαδικασία για τη διαπίστωση της θέσης μίας επιχείρησης σε κατάσταση πτώχευσης, εκκαθάρισης η εξυγίανσης, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σαν αναπτυξιακό εργαλείο.

Στην προσπάθεια αυτή, που εντάσσεται στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης της Δικαιοσύνης, εκτός από την πολιτική απόφαση και στοχοθέτηση που ήταν έργο των δύο Υπουργών κ.κ. Κ. Τσιάρα και Κ. Πιερρακάκη, συμμετείχαν οι Γ.Γ. Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Π. Αλεξανδρής, και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Λ. Χριστόπουλος, από τα γραφεία τους οι δικηγόροι, Π. Πανουργιά και Β. Παναγάκου, και ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη η συμβολή εκτός πολλών άλλων, της Διευθύντριας του τμήματος Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Μαρίας Τούλα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ