Κυριακή 20/6/2021

Δηλαδή ο Πρωθυπουργός θα εξαγγείλει πανηγυρίζοντας την απάτη με τα αναδρομικά;

Επιβεβαιώνεται η απάτη σε βάρος εκατομμυρίων συνταξιούχων καθώς στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προβλέπεται η μεταφορά ποσού 1,4 δις ευρώ προς το Υπουργείο Εργασίας για την καταβολή των κουτσουρεμένων αναδρομικών.

Συγκεκριμένα, με τροπολογία που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε την Παρασκευή, ορίζεται ότι μεταφέρονται από το Υπουργείο Οικονομικών ποσά ύψους 900+ 500 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ακριβώς το ποσό που αποφάσισε αυθαίρετα και νομοθέτησε η κυβέρνηση ότι θα επιστρέψει σε περίπου 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να επιστραφούν σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους συνολικά 3,9 δις ευρώ, που αφορούν αναδρομικά για τις παράνομες περικοπές του 2012 σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και επιδόματα. Ωστόσο, η κυβερνητική τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούλιο στη Βουλή, αποκλείει από τα αναδρομικά τις επικουρικές και τα δώρα, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να είναι πολύ λιγότεροι αλλά και όσοι τα πάρουν να δουν ποσά μικρότερα κατά 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει το 1,4 δις έως το τέλος του έτους και την εξαγγελία αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, εντέχνως διαρρέεται ότι προωθείται μία νέα προσφυγή προς το ΣτΕ για μια δεύτερη πιλοτική δίκη για τα αναδρομικά για τις επικουρικές και τα δώρα, παρά το γεγονός ότι το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο έχει ήδη κρίνει ότι θα πρέπει να επιστραφούν.

Και όλα αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι αναμένεται να στραφούν εκ νέου στη δικαιοσύνη για να διεκδικήσουν ένα μόνο μέρος από τις περικοπές των μνημονιακών χρόνων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ