«Σεβόμενοι τις αποφάσεις θα δώσουμε 1,4 δις ευρώ», λέει ο Σταϊκούρας για τα αναδρομικά, ενώ πρέπει να δώσουν 3,9 δις ευρώ! (video)

Must Read

Συνεχίζεται η θρασύτατη κοροϊδία σε βάρος των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση. Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ για την καταβολή των αναδρομικών, είπε πως θα δώσουν το επόμενο διάστημα 1,4 δισ. ευρώ «σεβόμενοι τις αποφάσεις», την ώρα που αυτές οι αποφάσεις αναφέρουν ότι πρέπει να δοθούν συνολικά 3,9 δις ευρώ!

«Το επόμενο διάστημα σεβόμενοι τις αποφάσεις θα δώσουμε 1,4 δις ευρώ στους συνταξιούχους. Θα δοθεί το συντομότερο δυνατόν, το πότε θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά!

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να επιστραφούν σε 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους συνολικά 3,9 δις ευρώ, που αφορούν αναδρομικά για τις παράνομες περικοπές του 2012 σε κύριες, επικουρικές συντάξεις και επιδόματα. Ωστόσο, η κυβερνητική τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούλιο στη Βουλή, αποκλείει από τα αναδρομικά τις επικουρικές και τα δώρα, με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να είναι πολύ λιγότεροι αλλά και όσοι τα πάρουν να δουν ποσά μικρότερα κατά 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει το 1,4 δις έως το τέλος του έτους και την εξαγγελία αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη το επόμενο Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου.

Για τη μείωση της φορολόγησης ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για μέτρα που λήφθηκαν μέσα στην κρίση όπως η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και ο περιορισμός της προκαταβολής φόρου, που μείωσε τα έσοδα από τη φορολόγηση εν μέσω κρίσης κατά 2 δις ευρώ, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι 38 δις ευρώ «όσα είχαμε στην αρχή της υγειονομικής κρίση» ενώ σταδιακά θα προστεθούν και οι πόροι από το ΕΣΠΑ, από άλλα προγράμματα και από το νέο έτος σταδιακά και από το ταμείο Ανάκαμψης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This