Για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη από τη Θεσσαλονίκη χρειάζεται πρώτα η άδεια των εταίρων μας

Must Read

Από το κόσκινο των «εταίρων» περνά τη δέσμη μέτρων που θα ανακοινώσει το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας βρίσκεται στο Βερολίνο προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, ενώ παράλληλα θα έχει σειρά επαφών με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Βασικό επίδικο των πρώτων διά ζώσης συνεδριάσεων έπειτα από μήνες, λόγω της πανδημίας, θα είναι η απόφαση για τη συνέχιση ή μη της χαλάρωσης των δημοσιονομικών περιορισμών, που μπήκαν στο συρτάρι λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Εκτίμηση της ελληνικής πλευράς είναι ότι θα υπάρξει δημοσιονομική ευελιξία και το 2021, κάτι που διαφαίνεται και από τις πρόσφατες δηλώσεις Γερμανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Ωστόσο, το οικονομικό επιτελείο ενδιαφέρεται πρωτίστως να πάρει το πράσινο φως για το νέο πακέτο των ελαφρύνσεων, καθώς η χώρα μας πάντοτε αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη καχυποψία λόγω του… βεβαρημένου παρελθόντος, καθώς στο Eurogroup προβλέπεται να γίνει επίσης συνοπτική αποτίμηση των εθνικών δημοσιονομικών σχεδίων των κρατών-μελών και της δημοσιονομικής κατάστασης της Ευρωζώνης το 2021.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του Olaf Scholtz και τον υφυπουργό Οικονομικών και εκπρόσωπο της Γερμανίας στο Euro Working Group Jörg Kukies. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) στη γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή Ralph Brinkhaus και με μέλη της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής από τον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά και τον Ιρλανδό νέο πρόεδρο του Eurogroup Paschal Donohoe.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This