Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Εκτίμηση Σταϊκούρα με την ύφεση στο 8%: «Η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown» (video)

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown, παρά την ύφεση 8% και την αβεβαιότητα που επικρατεί και ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση η οικονομία έπεται και αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα, «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα για να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ, ενώ στις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές είναι, μεταξύ άλλων, οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών εάν θα γίνει ή όχι νέο lockdown και πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αποφασίζει.

Όσον αφορά την ύφεση, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι περίπου στο 8%, ωστόσο η αβεβαιότητα είναι τρομερή και ενδέχεται όπως είπε να τον ακούσουμε σε 15 ημέρες να αλλάζει τις εκτιμήσεις του.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε επίσης ότι μια ύφεση βαθιά του 8% δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά ρεαλισμού και πως αποδεικνύει πως δεν επιβεβαιώνεται το αρχικό σενάριο πως η Ελλάδα θα είχε την πιο βαθιά ύφεση στην Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]