Εκτίμηση Σταϊκούρα με την ύφεση στο 8%: «Η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown» (video)

Must Read

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown, παρά την ύφεση 8% και την αβεβαιότητα που επικρατεί και ξεκαθάρισε σε κάθε περίπτωση η οικονομία έπεται και αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα, «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα για να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ, ενώ στις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές είναι, μεταξύ άλλων, οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Πρόσθεσε ότι δεν είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών εάν θα γίνει ή όχι νέο lockdown και πως η επιλογή της κυβέρνησης είναι να ακούει τους ειδικούς και να αποφασίζει.

Όσον αφορά την ύφεση, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι περίπου στο 8%, ωστόσο η αβεβαιότητα είναι τρομερή και ενδέχεται όπως είπε να τον ακούσουμε σε 15 ημέρες να αλλάζει τις εκτιμήσεις του.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε επίσης ότι μια ύφεση βαθιά του 8% δεν είναι στοιχείο πανηγυρισμού, αλλά ρεαλισμού και πως αποδεικνύει πως δεν επιβεβαιώνεται το αρχικό σενάριο πως η Ελλάδα θα είχε την πιο βαθιά ύφεση στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This