Πρωτοφανής μείωση στις διανυκτερεύσεις και στα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης

Must Read

Τραγική είναι η κατάσταση στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης, αφού τα στατιστικά της Ένωσης Ξενοδόχων Ελλάδας δείχνουν πρωτοφανή μείωση για την επισκεψιμότητα το οκτάμηνο του 2020.

Η πτώση σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι που καταγράφηκε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων των επισκεπτών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο (1.055.650).

Συγκεκριμένα, το οκτάμηνο του 2020 καταγράφηκαν μόλις 532.016 διανυκτερεύσεις, ενώ το αντίστοιχο διάστημα του 2019 οι διανυκτερεύσεις έφτασαν τις 1.587.666. Οι αριθμοί αυτοί αποτελούν τους μάρτυρες της δραματικής πραγματικότητας από τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 σε όλα τα επίπεδα (ψυχαγωγικός και επαγγελματικός τουρισμός, συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις, εκδηλώσεις κ.ά.) του τουρισμού της περιοχής.

Η κάθετη πτώση καταγράφηκε σε όλες τις εθνικότητες. Στο σύνολο των αλλοδαπών επισκεπτών παρουσιάστηκε πτώση της τάξης του 78%, ενώ σε απόλυτους αριθμούς οι διανυκτερεύσεις τους έφθασαν μόλις τις 189.605 και ποσοστό 35% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων του οκταμήνου.

Σημαντικότατη πτώση καταγράφηκε και στις διανυκτερεύσεις των Ελλήνων. Αν και πρόκειται για την εθνικότητα που «στήριξε» στο μέτρο του δυνατού τα ξενοδοχεία της περιοχής (ποσοστό 64% επί του συνόλου των διανυκτερεύσεων του οκταμήνου), ωστόσο σε απόλυτους αριθμούς οι διανυκτερεύσεις τους έφθασαν τις 342.411, με ποσοστό πτώσης 50,66% από το περσινό οκτάμηνο, στο οποίο είχαν καταγραφεί 694.006 διανυκτερεύσεις.

Τα στοιχεία της έρευνας (GBR Consulting) δείχνουν ότι στο οκτάμηνο του 2020 υπήρξε δραματική μείωση 44,8% στα έσοδα ανά δωμάτιο, που ανήλθε μόλις στα 28,92 ευρώ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This