Πέμπτη, 22 Απρ 2021

Η ΑΑΔΕ «ξεψαχνίζει» τα εισοδήματα των φορολογούμενων από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb

Οι πλατφόρμες βραχυχρόνιων μισθώσεων Airbnb, Booking και HomeAway έχουν στείλει στην ΑΑΔΕ στοιχεία που αφορούν τα εισοδήματα που απέκτησαν οι φορολογούμενοι από ενοικιάσεις ακινήτων στην Ελλάδα για τα έτη 2018 και 2019 και σύντομα θα ξεκινήσει ο έλεγχος και η διασταύρωσή τους.

Η ΑΑΔΕ προχωρά σε διασταύρωση των στοιχείων για να εντοπίσει όσους δεν έχουν δηλώσει στην εφορία τα εισοδήματα που έχουν εισπράξει από τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων (πληρωμές που έγιναν από το εξωτερικό μέσω εμβασμάτων, καρτών κ.λπ. σε ιδιοκτήτες ελληνικών ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης τα οποία θα διασταυρωθούν με τις δηλώσεις φόρου εισοδήματος).

Εντοπίστηκαν δεκάδες φορολογούμενοι

Σύμφωνα με «Τα Νέα», από έναν πρώτο έλεγχο σε στοιχεία εισπράξεων από αλλοδαπούς παρόχους πληρωμών, εντοπίστηκαν δεκάδες φορολογούμενοι που έλαβαν πληρωμές στο εξωτερικό μέσω πλατφορμών χωρίς να έχουν δηλώσει τα εισοδήματα και τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να υποβάλουν τροποποιητικές δηλώσεις για τα κρυμμένα εισοδήματα. Διαφορετικά, προβλέπονται βαριά πρόστιμα, ξεκινώντας από 5.000 ευρώ.

Από το 2021 οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων θα στέλνουν κάθε Φεβρουάριο στην ΑΑΔΕ τα στοιχεία κρατήσεων και πληρωμών κατοικιών στη χώρα μας, ανά ΑΦΜ του κάθε ιδιοκτήτη, για το προηγούμενο έτος.

Στη συνέχεια, θα περνιούνται αυτόματα τα στοιχεία στο Ε1 των φορολογουμένων που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα τύπου Airbnb, μπλοκάροντας έτσι όσους «ξεχνούν» να εμφανίσουν στην Εφορία τα εισοδήματα που αποκτούν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ