«Δαμόκλειος σπάθη» για την Κυβέρνηση οι εκκρεμείς συντάξεις, σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένοι

Must Read

Συνεχίζει να αποφεύγει η διοίκηση του ΕΦΚΑ και κατ’ επέκταση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία για τις εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Την Παρασκευή, στο θέμα επανήλθε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι έχει παρέλθει η προθεσμία που… είχε δώσει στον εαυτό του ο διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Χρήστος Χάλαρης, ώστε να μεταβιβάσει τους ακριβείς αριθμούς των αιτήσεων συνταξιοδότησης που εκκρεμούν.

Είχε προηγηθεί η έντονη, δημόσια ενόχληση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής Φραγκίσκου Κουτεντάκη, καθώς ο ΕΦΚΑ δεν έδωσε, ως όφειλε εκ του νόμου, τα στοιχεία προς επεξεργασία. Μάλιστα, στην απαντητική επιστολή στα μέσα Σεπτεμβρίου ο κ. Χάλαρης άφηνε σαφή υπονοούμενα κατά της προηγούμενης κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «ύποπτες» μαζικές διαγραφές αιτήσεων αλλά και χιλιάδες αιτήσεις σε σάκους οι οποίες δεν είχαν καταγραφεί ποτέ».

Στην ουσία της υπόθεσης, τα θύματα είναι οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι περιμένουν από δύο έως τέσσερα χρόνια μέχρι να τους απονεμηθεί η οριστική σύνταξη, ενώ εκτιμήσεις εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία κάνουν λόγο για περίπου 300.000 εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Μεγάλοι χαμένοι είναι όσοι δεν λαμβάνουν ούτε την προσωρινή σύνταξη, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται να ζουν σε άθλιες συνθήκες και μάλιστα, χωρίς καν υγειονομική περίθαλψη.

Η διόγκωση, αντί τις εκκαθάρισης, των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης έχει προκαλέσει, μεταξύ άλλων, και την έντονη ενόχληση των Ευρωπαίων, όπως αυτή εκφράστηκε δημόσια από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αθήνα στα μέσα του περασμένου μήνα, ο οποίος υπογράμμισε ότι ο στόχος για την οριστική επίλυση του θέματος έως τα μέσα του 2021 δύσκολα θα επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This