Η Κυβέρνηση «βαφτίζει» τα ψαλιδισμένα αναδρομικά «ενίσχυση»

Must Read

Κάθε ρεκόρ χυδαιότητας σπάει η Κυβέρνηση με όσα προβλέπονται στην αιτιολογική έκθεση επί της τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας για την καταβολή αναδρομικών στους συνταξιούχους του Δημοσίου.

Προκειμένου να θωρακιστεί έναντι μελλοντικών προσφυγών συνταξιούχων, καθώς τα αναδρομικά που σκοπεύει να καταβάλει είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα της, παραθέτει μια σειρά από έωλα επιχειρήματα που προκαλούν τον κοινό νου.

Η τροπολογία, που υπογράφουν τέσσερις υπουργοί (Βρούτσης, Σταϊκούρας, Θεοδωρικάκος, Τσιάρας), αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το πλέγμα ρυθμίσεων (σ.σ.: δηλαδή, η απάτη σε βάρος των συνταξιούχων) κρίνεται αναγκαίο εν όψει των σημερινών δημοσιονομικών αναγκών. Η Πολιτεία, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της, υποχρεούται να λαμβάνει υποστηρικτικά μέτρα, σημαντικού δημοσιονομικού κόστους, τόσο για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς πανδημίας όσο και για τη διαχείριση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Παράλληλα, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη για ενίσχυση των αμυντικών συστημάτων της χώρας μας την παρούσα χρονική περίοδο».

Τι μας λέει, επομένως, η κυβέρνηση; Πρώτον, ότι τα χρήματα αυτά δίνονται για να υποστηριχθούν οι συνταξιούχοι. Όχι επειδή δικαιώθηκαν για άλλη μία φορά από τα δικαστήρια, αλλά επειδή τα έχουν ανάγκη. Άρα, γι’ αυτό έρχεται η κυβέρνηση, εν είδει ελεημοσύνης, να τους δώσει κάτι για να τους ενισχύσει.

Δεύτερον, ότι αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω του Προσφυγικού και της τουρκικής προκλητικότητας. Δηλαδή, ότι από όλον τον κρατικό Προϋπολογισμό, αυτόν που περιλαμβάνει τη «λίστα Πέτσα», τα δώρα προς τους καναλάρχες, τα δεκάδες εκατομμύρια για το «σκόιλ ελικίκου», τον πολλαπλασιασμό των μετακλητών και την αύξηση των αποδοχών τους, η κυβέρνηση δυσκολεύεται να εξοικονομήσει χρήματα και άρα θα πρέπει να την πληρώσουν πάλι οι απόμαχοι της εργασίας.

Αυτοί που είδαν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται, αυτοί που τους έλεγε ο κύριος Βρούτσης «μην τρέχετε στα δικαστήρια» και τώρα εισάγει ρύθμιση που λέει ότι «οι διεκδικήσεις αποσβένονται, εκτός εάν εκκρεμούν αγωγές», αυτοί για τους οποίους είπε και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού «σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους».

πηγή: «δημοκρατία»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This