Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κατέκρινε την Αγκυρα και «τα ψέλνει» στον Τούρκο εκπρόσωπο στη ΓΣ των ευρωεπιμελητηρίων

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Λάβρος κατά Τουρκίας και Γερμανίας ο Κ. Μίχαλος σε διάσκεψη των ευρωεπιμελητηρίων

Έντονη κριτική τόσο στην Τουρκία όσο και στη Γερμανία άσκησε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη.

Ο κ. Μίχαλος καταδίκασε την απαράδεκτη συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, τονίζοντας ότι με τις ενέργειές της θέτει σε κίνδυνο και την οικονομία στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Όσο η τουρκική κυβέρνηση προβαίνει σε πολεμικές ενέργειες και παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Θαλασσών, η σταθερότητα και η ειρήνη απειλούνται και μαζί κινδυνεύει και η οικονομία. Και στην προηγούμενη Γ.Σ. σας έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά, όπως αποδείχθηκε, υποτιμήσατε το πρόβλημα, όπως δυστυχώς κάνει και η ηγεσία της Ε.Ε. και κυρίως η Γερμανία και η καγκελάριος Μέρκελ, που απέτυχε παταγωδώς να φέρει σε πέρας την προσπάθεια διαμεσολάβησης για έναρξη συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» σημείωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Τούρκου εκπροσώπου, ο οποίος επέμενε περί πολιτικού ζητήματος που δεν έπρεπε να τεθεί στη Γ.Σ. των ευρωεπιμελητηρίων, ο κ. Μίχαλος του υπενθύμισε ότι η Τουρκία δεν είναι μέλος της Ε.Ε. και δεν θα πρέπει να γίνει εφόσον συνεχίζεται αυτή η συμπεριφορά. Για αυτό θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται σε ευρωπαϊκούς θεσμούς, όπως τα ευρωεπιμελητήρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δημήτρης Σέργιος
Δημήτρης Σέργιος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος

ΔΗΜΟΦΙΛΗ