Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Παρά τις υποσχέσεις είναι άγνωστο πότε θα πάρουν τα αναδρομικά οι 172.222 κληρονόμοι

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Στο περίμενε οι κληρονόμοι για τα αναδρομικά

Παράταση αγωνίας για τους κληρονόμους 172.222 θανόντων συνταξιούχων οι οποίοι δικαιούνται αναδρομικά.

Παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας επιβεβαίωσε πως για τους υπόλοιπους 967.625 συνταξιούχους τα αναδρομικά θα καταβληθούν μαζί με τις συντάξεις του Νοεμβρίου, οι κληρονόμοι θα πρέπει να περιμένουν έως ότου το «επιτελικό κράτος» καταφέρει να βρει λύση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα γνωστοποιηθεί η νέα απλουστευμένη διαδικασία, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας του e-ΕΦΚΑ».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις δύο υπουργικές αποφάσεις που εξέδωσε ο Γιάννης Βρούτσης γίνεται λόγος για καταβολή έως το τέλος του έτους και μένει να αποδειχθεί πόσο καιρό ακόμα θα ταλαιπωρούνται οι κληρονόμοι.

Τα αναδρομικά που θα καταβληθούν αντιστοιχούν στις μειώσεις των κύριων συντάξεων για το χρονικό διάστημα από 11/6/2015 έως και 12/5/2016, με τον υπουργό Εργασίας να κάνει λόγο με περίσσιο θράσος για «πλήρη σεβασμό στις δικαστικές αποφάσεις», παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά και για τις επικουρικές συντάξεις και τα δώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]