Απάντηση στον Κώστα Λαλιώτη: Το ΠΑΣΟΚ είχε φάει μέχρι και τα πόμολα!

Must Read

Ποιος άδειασε τα δημόσια ταμεία; Ο Κώστας Λαλιώτης εξέφρασε μια άποψη, ένα ιστορικό ντοκουμέντο όμως δεν τον δικαιώνει.

Ο Κώστας Λαλιώτης είναι όντως από τους τελευταίους του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ ο οποίος έχει κρατήσει διακριτές αποστάσεις από τους επιγόνους του κινήματος που με αιχμή του δόρατος τον Κώστα Σημίτη, ξεπέρασαν και την πιο νοσηρή νεοφιλελεύθερη πολιτική φαντασία, δημιουργώντας την εφιαλτική κατάσταση που ζούμε σήμερα.

Και η πρώτη διακυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου όμως, μόνον υπόδειγμα οικονομικής διαχείρισης δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο Κώστας Λαλιώτης μπορεί να έχει εν μέρει δίκιο αναφερόμενος το 1993, που δικαιώνουν άλλωστε οι αριθμοί, η κατάσταση όμως που περιγράφει για το 1989, απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Αυτό τεκμηριώνεται από ένα άγνωστο περιστατικό που θα αποκαλύψουμε σήμερα, το οποίο διαδραματίστηκε στο υπουργικό συμβούλιο το Νοέμβριο του 1989 με οικουμενικό πρωθυπουργό τον Ξενοφώντα Ζολώτα.

Ο αείμνηστος Ζολώτας λοιπόν, ζήτησε από το υπουργείο οικονομικών το έλλειμμα εκτέλεσης του προϋπολογισμού. Δεν μπορούσε ουδείς να τον ενημερώσει! Ουδείς γνωρίζει ακριβώς την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας! Τα στοιχεία μάλιστα που του έδωσαν και έκαναν λόγο για 80 δισεκατομμύρια δρχ έλλειμμα μηνιαίως, αποδείχτηκαν ακριβή καθώς το έλλειμμα ήταν περίπου διπλάσιο.

Αντιλαμβανόμενος λοιπόν την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ο ίδιος ήταν εξαίρετος οικονομολόγος και διετέλεσε και πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Υπουργικό συμβούλιο ώστε να ενημερώσει άπαντες ότι η Ελλάδα αδυνατούσε να καταβάλει τα δώρα στον δημόσιο τομέα! Μιλάμε φυσικά για το δώρο Χριστουγέννων και ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για στάση πληρωμών! Στο υπουργικό συμβούλιο τότε επικράτησε πανικός. Οι υπουργοί της τότε κυβέρνησης ενημέρωσαν τον Ζολώτα ότι κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο και ότι καλύτερα να μην βγουν ποτέ από αυτή την αίθουσα, διότι εάν ανακοίνωναν ότι δεν θα πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων, θα ακολουθούσε χάος.

Μπροστά σε αυτή την πίεση λοιπόν, ο Ξενοφών Ζολώτας έφυγε επειγόντως για την Γερμανία, ώστε να εξασφαλίσει δάνειο ένα 1 δις  μάρκα εκείνη την εποχή προκειμένου να πληρωθούν τα δώρα Χριστουγέννων και άλλες τρέχουσες υποχρεώσεις. Τα κατάφερε και έτσι αποφεύχθηκε το χάος.

Στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» μάλιστα της 26ης Ιουλίου 1990 σε αποκαλυπτική συνέντευξη του, ο αείμνηστος Ζολώτας αποκάλυψε και τα εξής:

* «Όταν ανέλαβα την κυβέρνηση και ζήτησα να πληροφορηθώ για τα μηνιαία ελλείμματα, δεν τα ήξεραν! Μου είπαν 80 δισ. δραχμές. Ο Νοέμβριος βρέθηκε με 150 δισ., ο Δεκέμβριος με 350 δισ. Τερατώδες άνοιγμα. Και κανένας δεν το ήξερε, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε ο υπουργός Οικονομικών! Το διανοείσθε αυτό εν έτει 1989;»

Κοινώς, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου μετά και από το «Τσοβόλα δώστα όλα», άφησε άδεια ταμεία. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα για το 1989, που διαφέρει πολύ από αυτά που παρουσιάζει ο Κώστας Λαλιώτης για εκείνη την εποχή.

Ολόκληρο το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη μπορείτε να το διαβάσετε εδώ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This