Ρύθμιση οφειλών για τους πληγέντες της πανδημίας μεν, αλλά όποιος χάσει έστω και μια δόση την πάτησε και τιμωρείται!

Τιμωρία 5% για κάθε χαμένο μήνα σε όποιον χάσει μία δόση της ρύθμισης

Must Read

Βαρύ τίμημα θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι που έχουν πληγεί από την πανδημία, καθώς τα χρέη τους θα μπορούν να μπουν σε ρύθμιση σε έως 24 δόσεις και να πληρωθούν από τον Μάιο του 2021.

Η ρύθμιση, που κατατέθηκε στη Βουλή σε τροπολογία για τον νέο Πτωχευτικό, προβλέπει ότι όποιος επιλέξει να πληρώσει τα βεβαιωμένα χρέη την περίοδο της καραντίνας σε έως 12 δόσεις δεν θα πληρώσει κανέναν τόκο, αν όμως επιλέξει τις 24 δόσεις, θα πληρώνει ετήσιο τόκο 2,5%, ενώ η ελάχιστη μηνιαία δόση είναι τα 30 ευρώ.

Ωστόσο, αν κάνει το λάθος και χάσει μία δόση, θα πληρώσει και προσαύξηση 5% για κάθε μήνα που δεν πληρώνει τη δόση της ρύθμισης. Επίσης, αν δεν πληρώσει δύο δόσεις ή καθυστερήσει να πληρώσει τις δύο τελευταίες δόσεις πάνω από δύο μήνες, χάνει τη ρύθμιση και γίνονται όλα τα χρέη του απαιτητά με αποτέλεσμα θα απειλείται κατευθείαν με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Σε ρύθμιση μπορούν να μπουν και οι… ρυθμίσεις που πλήρωναν οι φορολογούμενοι, αλλά έχει ανασταλεί η πληρωμή τους έως τον Απρίλιο του 2021. Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα σε οφειλέτες με οφειλές βεβαιωμένες στις ΔΟΥ και τα ελεγκτικά κέντρα οι οποίοι απώλεσαν κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος Μαρτίου 2020 έως Οκτωβρίου 2020 ρύθμιση τμηματικής καταβολής, να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης.

Στις ρυθμίσεις της υπό ψήφιση διάταξης μπορούν να υπαχθούν επίσης:

  • Οφειλές από την ίδια αιτία που έχουν καταχωριστεί στα βιβλία εισπρακτέων εσόδων της φορολογικής διοίκησης έως την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση, οι οποίες δεν έχουν υπαχθεί σε διευκόλυνση ή άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και οι οποίες δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής ή τελούν σε αναστολή, διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.
  • Με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις, οι οφειλές που προέρχονται από επιχειρηματικά δάνεια και δάνεια φυσικών προσώπων, με εκδοθείσες έως το έτος 2012 υπουργικές αποφάσεις παροχής της εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου ή παροχής της εγγύησης της εταιρίας με την επωνυμία Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. ή της εταιρίας με την επωνυμία ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε., τα οποία είχαν καταστεί ληξιπρόθεσμα έως τις 7 Οκτωβρίου 2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This