Αδιανόητο: Άφησαν τις εταιρείες εκτός επιστροφής φόρου για ενοίκια !

Τιμωρείται η επιχειρηματικότητα;

Must Read

Μία απίστευτη παράλειψη στις φοροελαφρύνσεις ιδιοκτητών που έχουν λάβει μειωμένα ενοίκια λόγω της πανδημίας έχει κάνει το υπουργείο Οικονομικών. Την επιστροφή φόρου δικαιούνται μόνο οι ιδιοκτήτες φυσικά πρόσωπα και όχι τα νομικά πρόσωπα!

Αδιανόητο για μία κεντροδεξιά κυβέρνηση να τιμωρεί την επιχειρηματικότητα…

Συγκεκριμένα, όταν ένας ενοικιαστής πλήττεται από την πανδημία πλήρωνε έως και τον Σεπτέμβριο μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, με βάση τους πληττόμενους ΚΑΔ που έχει δημοσιεύσει το υπουργείο Οικονομικών. Αν ο ιδιοκτήτης είναι φυσικό πρόσωπο, τότε θα πάρει φοροελάφυνση 30% του ποσού που δεν εισέπραξε από το κράτος. Δηλαδή, αν νοίκιαζε ένα ακίνητο για 1.000 ευρώ τον μήνα, πήρε 600 ευρώ επειδή η επιχείρηση – ενοικιαστής του έχει πληγεί από την πανδημία. Ο ιδιοκτήτης θα πάρει επιστροφή φόρου από το κράτος το 30% των 400 ευρώ που δεν εισέπραξε, δηλαδή 120 ευρώ.

Αν, όμως, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου είναι εταιρία (νομικό πρόσωπο) δεν δικαιούται καμία επιστροφή φόρου από το κράτος και πρακτικά χάνει και τα 400 ευρώ. Για παράδειγμα, μια εταιρία νοικιάζει ένα κατάστημα που ανήκει στους πληττόμενους ΚΑΔ, άρα ο ενοικιαστής του μπορεί να πληρώσει μειωμένο ενοίκιο κατά 40%, κάτι που έχει αρχίσει από τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα νομικά πρόσωπα που νοικιάζουν ακίνητα σε χιλιάδες πληττόμενες επιχειρήσεις ανά την επικράτεια δεν πρόκειται να δεχθούν και την εθελοντική μείωση ενοικίου κατά τουλάχιστον 30% που προωθεί ως μέτρο η κυβέρνηση για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο, αφού δεν θα έχουν κανένα απολύτως όφελος.

Άρα, ακόμα κι αν μια επιχείρηση συνεχίσει να πλήττεται, θα αναγκαστεί να πληρώσει ολόκληρο το ενοίκιο μια και η ιδιοκτήτρια εταιρία θα αρνηθεί να συμφωνήσει σε προσωρινή μείωση.

Ας θυμηθούμε, όμως, και κάτι ακόμα. Η κυβέρνηση έχει «απειλήσει» έμμεσα τους ιδιοκτήτες ότι αν δεν προχωρήσουν σε εθελοντική μείωση ενοικίων, θα επαναφέρουν την υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40%. Τι τους λέει πρακτικά; Συμφωνήστε σε μειώσεις μεταξύ σας, αλλιώς θα φέρουμε νόμο για να χάσετε περισσότερα. Φυσικά, χωρίς καμία φοροελάφρυνση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This