Ο τουρισμός στη δίνη της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βρεθεί ποτέ! Στα 7 δισ. ευρώ τα δάνεια που έχουν μπει σε ρύθμιση

Πριν την πανδημία, το 1 στα 3 δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων ήταν «κόκκινο». Τώρα...

Must Read

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ φθάνει αυτή τη στιγμή το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τομέα του τουρισμού, ενώ σε ρύθμιση έχουν μπει δάνεια ύψους 700.000.000 ευρώ.

Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, σημειώνοντας πως πριν ακόμα εκδηλωθεί η πανδημία, το 1 στα 3 δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων ήταν «κόκκινο».

Σχολιάζοντας την ανησυχία που υπάρχει για επιδείνωση των δεικτών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και στο συνολικό ιδιωτικό χρέος των τουριστικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι ο τουρισμός βρίσκεται στη δίνη της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βρεθεί ποτέ, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι χρειάζεται ένα ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης συνολικά των οφειλών προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Κάτι που, όπως είπε, προσφέρει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν συνολικά τις οφειλές τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από έναν αποτελεσματικό εξωδικαστικό μηχανισμό που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης όλων των οφειλών σε 240 δόσεις», σημείωσε ο υφυπουργός Τουρισμού. Προσέθεσε πως με τον νέο νόμο, που έφερε η κυβέρνηση, μετά την πτώχευση προβλέπεται η απαλλαγή του οφειλέτη από όλες τις οφειλές, έτσι ώστε να έχει μια 2η ευκαιρία, για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα χωρίς χρέη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This