Παρασκευή 18/6/2021

Ο τουρισμός στη δίνη της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βρεθεί ποτέ! Στα 7 δισ. ευρώ τα δάνεια που έχουν μπει σε ρύθμιση

Πριν την πανδημία, το 1 στα 3 δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων ήταν «κόκκινο». Τώρα...

Στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ φθάνει αυτή τη στιγμή το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τομέα του τουρισμού, ενώ σε ρύθμιση έχουν μπει δάνεια ύψους 700.000.000 ευρώ.

Αυτό ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, σημειώνοντας πως πριν ακόμα εκδηλωθεί η πανδημία, το 1 στα 3 δάνεια των τουριστικών επιχειρήσεων ήταν «κόκκινο».

Σχολιάζοντας την ανησυχία που υπάρχει για επιδείνωση των δεικτών στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και στο συνολικό ιδιωτικό χρέος των τουριστικών επιχειρήσεων, με δεδομένο ότι ο τουρισμός βρίσκεται στη δίνη της πιο μεγάλης κρίσης που έχει βρεθεί ποτέ, ο κ. Κόνσολας επισήμανε ότι χρειάζεται ένα ενιαίο πλαίσιο ρύθμισης συνολικά των οφειλών προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Κάτι που, όπως είπε, προσφέρει ο νέος πτωχευτικός κώδικας.

«Ο στόχος είναι να δοθεί η ευκαιρία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να ρυθμίσουν συνολικά τις οφειλές τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από έναν αποτελεσματικό εξωδικαστικό μηχανισμό που δίνει τη δυνατότητα εξόφλησης όλων των οφειλών σε 240 δόσεις», σημείωσε ο υφυπουργός Τουρισμού. Προσέθεσε πως με τον νέο νόμο, που έφερε η κυβέρνηση, μετά την πτώχευση προβλέπεται η απαλλαγή του οφειλέτη από όλες τις οφειλές, έτσι ώστε να έχει μια 2η ευκαιρία, για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα χωρίς χρέη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ