Δευτέρα 21/6/2021

Τι θα γίνει με τα εκτός έδρας των στρατιωτικών – Τι καλύπτει ο προϋπολογισμός του ΓΕΣ

Τι είπε ο ΥΕΘΑ στη Βουλή

Για το ζήτημα των εκτός έδρας αποζημιώσεων των στρατιωτικών μίλησε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο υπουργός ανέφερε ότι στην παρούσα φάση το ΓΕΣ προέβη στην ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να καταστεί δυνατή η -κατά το μέγιστο δυνατό βαθμoοικονομική αποζημίωση του συνόλου των εμπλεκομένων, μετά την ενίσχυση του προϋπολογισμού του από το υπουργείο Οικονομικών, ύστερα από αίτημα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Συγκεκριμένα, στην απάντηση του υπουργού αναφέρεται ότι το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε, ενισχύοντας τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΘΑ με συνολικό ποσό 36.630.000 ευρώ. Από το εν λόγω ποσό πιστώσεις ύψους 9.470.000 ευρώ εγγράφηκαν στον προϋπολογισμό του ΓΕΣ, εκ των οποίων 4.400.000 ευρώ στον κωδικό που αφορά τα «Έξοδα ημερήσιας αποζημίωσης προσωπικού».

Το ερώτημα βεβαίως είναι εάν λύνονται τα προβλήματα και των Οπλιτών βραχείας ανακατάταξης και άλλων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και εάν υπάρχει μέριμνα και για το ζήτημα του επιδόματος παραμεθορίου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος διαβεβαίωσε πάντως ότι κατόπιν αυτών, «στην παρούσα φάση το ΓΕΣ στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, η συμβολή του οποίου στην επαύξηση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών είναι καθοριστικής σημασίας, προέβη στην ανάληψη των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να καταστεί δυνατή η -κατά το μέγιστο δυνατό βαθμοοικονομική αποζημίωση του συνόλου των εμπλεκομένων».

Μένει να δούμε αν πραγματικά θα υπάρξει τακτοποίηση όλων των εκκρεμοτήτων ή μόνο μέρους αυτών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ