Πόθεν έσχες: Παράταση για την υποβολή δηλώσεων έως τις 28/02/2021

Must Read

Νέα διορία ως τις 28 Φεβρουαρίου του 2021 έχουν οι υπόχρεοι για την υποβολή του «πόθεν έσχες». Σημειώνεται ότι η προθεσμία έληγε στις 30 Νοεμβρίου 2020, αλλά λόγω της πανδημίας και των περιορισμών που έχουν επιβληθεί δόθηκε τρίμηνη παράταση.

Υπόχρεοι για την υποβολή του «πόθεν έσχες» είναι μεταξύ άλλων πολιτικοί, δημόσιοι λειτουργοί, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και διοικητές τραπεζών, καθώς και πλήθος άλλων προσώπων.

Όσοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες» πρέπει να μπουν στην εφαρμογή www.pothen.gr.

Την ένδειξη «Αρχική Δήλωση 2020» επιλέγουν οι υπόχρεοι που κάνουν για πρώτη φορά δήλωση «πόθεν έσχες». Σύμφωνα με την «Δημοκρατία», η δήλωση υποβάλλεται εμπρόθεσμα εντός 90 ημερών από την απόκτηση της ιδιότητας αυτής και περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του υπόχρεου κατά την ημερομηνία απόκτησης της ιδιότητας ως υπόχρεου.

Την ένδειξη «Ετήσια Δήλωση 2020» επιλέγουν οι υπόχρεοι που εντός του φορολογικού έτους 2019 απέκτησαν, κατείχαν ή απώλεσαν ιδιότητα και στην οποία αποτυπώνονται τα έσοδα και τα οικονομικά συμφέροντα εντός του φορολογικού έτους 2019, καθώς και η περιουσιακή κατάστασή τους κατά την 31-12-2019.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This