Κυριακή 1/8/2021

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400€ σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους

Αφορά όσους ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ και θα το λάβουν 75.000 δικαιούχοι, εφόσον έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ετοιμάζει να δώσει η κυβέρνηση σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους που ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ, μέσω διάταξης που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το επίδομα το οποίο θα ανέρχεται σε 400 ευρώ, ενδέχεται να δοθεί στους δικαιούχους πριν  από τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, περίπου στις 20 Δεκεμβρίου.

Περίπου 75.000 δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα λάβουν το επίδομα, εάν και εφόσον έχουν ενταχθεί, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, στους πληττόμενους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, για το διάστημα μεταξύ των μηνών Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από τον πρώτο κλάδο του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, θα καταβληθούν οι δαπάνες  που θα προκληθούν από τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για τους οικονομολόγους ενώ από τον δεύτερο κλάδο για τους δικηγόρους και τους μηχανικούς.

Οι λεπτομέρειες για την καταβολή της ενίσχυσης που αφορούν το ύψος, τα εισοδηματικά κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τον χρόνο και τον τρόπο χορήγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων θα προσδιοριστούν μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ