Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400€ σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους

Αφορά όσους ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ και θα το λάβουν 75.000 δικαιούχοι, εφόσον έχουν ενταχθεί στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Must Read

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ετοιμάζει να δώσει η κυβέρνηση σε δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους που ασφαλίζονται στον e-ΕΦΚΑ, μέσω διάταξης που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή.

Το επίδομα το οποίο θα ανέρχεται σε 400 ευρώ, ενδέχεται να δοθεί στους δικαιούχους πριν  από τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, περίπου στις 20 Δεκεμβρίου.

Περίπου 75.000 δικαιούχοι εκτιμάται ότι θα λάβουν το επίδομα, εάν και εφόσον έχουν ενταχθεί, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, στους πληττόμενους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, για το διάστημα μεταξύ των μηνών Μαρτίου – Οκτωβρίου 2020.

Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου, συμπεριλαμβανομένης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν. 3986/2011, δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νομικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά, ούτε συμψηφίζεται με οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, από τον πρώτο κλάδο του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων, θα καταβληθούν οι δαπάνες  που θα προκληθούν από τη χορήγηση της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης για τους οικονομολόγους ενώ από τον δεύτερο κλάδο για τους δικηγόρους και τους μηχανικούς.

Οι λεπτομέρειες για την καταβολή της ενίσχυσης που αφορούν το ύψος, τα εισοδηματικά κριτήρια, τους όρους, τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, τον χρόνο και τον τρόπο χορήγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων θα προσδιοριστούν μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This