Αναζητείται «κουμπαράς» για να επιβραβεύσει τους εργαζόμενους στις ΜΕΘ

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση...

Must Read

Τα χρήματα για να διανεμηθεί ένα έκτακτο επίδομα στους ήρωες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, που δίνουν καθημερινά τη μάχη κατά της πανδημίας, αναζητά η κυβέρνηση. Νομοθετική ρύθμιση για διπλασιασμό των αποδοχών για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. που μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία που πιέζονται καταθέτει ο Βασίλης Κικίλιας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί καμία οριστική απόφαση, ωστόσο το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως σίγουρα θα το λάβουν όσοι εργάζονται στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, ενώ εξετάζεται και ποιοι ακόμα υγειονομικοί θα μπορέσουν να καταστούν δικαιούχοι.

Σε περίπτωση που δοθεί έκτακτο επίδομα, θα είναι αρκετά περιορισμένο σε σχέση με αυτό που δόθηκε το Πάσχα σε 108.000 εργαζομένους της υγείας, ύψους 80.000.000 ευρώ, και η καταβολή του εκτιμάται ότι θα γίνει πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Το ποσό, όπως φαίνεται, θα «κουμπώσει» στο κονδύλι για την ενίσχυση που έχει ήδη ανακοινωθεί και θα το λάβουν οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, το ποσό θα είναι διπλάσιο σε σχέση με αυτό που λαμβάνουν κάθε μήνα. Πρόκειται για σχεδόν 250.000 οικογένειες που παίρνουν 200 ευρώ, συν 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος και επιπλέον 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί.

  • Οικογένεια με ένα παιδί θα λάβει 350 ευρώ ως τακτική ενίσχυση και επιπλέον 350 ευρώ ως έκτακτο επίδομα.
  • Οικογένεια με δύο παιδιά θα πάρει 400 ευρώ ως τακτική ενίσχυση και ακόμα 400 ευρώ ως ενίσχυση.

Φυσικά, όλα αυτά ουδεμία σχέση έχουν με το κοινωνικό μέρισμα που δινόταν τα προηγούμενα χρόνια, γι’ αυτό και στην κυβέρνηση αποφεύγουν να δώσουν αυτόν τον χαρακτηρισμό. Κάθε χρόνο, το μέρισμα έφτανε ακόμα και το 1 δισ. ευρώ, και φέτος μόλις και μετά βίας θα ξεπεράσει τα 100.000.000 ευρώ.

Διπλασιασμός αποδοχών για τους εργαζόμενους στο Ε.Σ.Υ. που μεταβαίνουν στα Νοσοκομεία της Β. Ελλάδας που πιέζονται

Τα Νοσοκομεία Κατερίνης, Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Φλώρινας είναι τα Νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας που πιέζονται περισσότερο από την πανδημία. Τα συγκεκριμένα 7 Νοσοκομεία, που υπάγονται στην 3η και 4η Υγειονομική Περιφέρεια, έχουν ήδη ενισχυθεί με 167 ιατρούς, 265 νοσηλευτές και 110 άτομα λοιπό προσωπικό.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσής τους, μεταβαίνουν 8 γιατροί από το Ε.Σ.Υ., 5 Παθολόγοι, 2 Γενικοί Ιατροί και 1 Καρδιολόγος, που σήμερα υπηρετούν σε Νοσοκομεία της Αττικής και στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού Αργολίδας.

Για τους 8 αυτούς γιατρούς και για όσους συναδέλφους τους από το Ε.Σ.Υ., γιατρούς και νοσηλευτές στις ειδικότητες που χρειάζονται οι κλινικές COVID, συνδράμουν στην προσπάθεια των Νοσοκομείων «πρώτης γραμμής» που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καταθέτει αύριο νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία προβλέπει διπλασιασμό των αποδοχών τους για το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This